ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Воїни бригади імені Якова Гандзюка завершили підготовку за програмою Orbital

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Грудня 2021, 10:15

В окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка завершилася навчально-тренувальна місія Orbital, яка розпочалася 25 жовтня на загальновійськовому полігоні «Широкий лан».

Півтора місяця майже два десятки інструкторів Шотландського королівського полку (The Royal Regiment of Scotland) та Збройних сил Данії (Forsvaret) проводили курс індивідуальної бойової підготовки з особовим складом усіх підрозділів бригади.

Базовий курс індивідуальної підготовки піхотинців провели за кількома напрямками: ведення бойових дій в урбанізованій місцевості у складі підрозділу, підготовка розвідувальних підрозділів, сержантського корпусу, курс антиснайпінгу, тактична медицина, інженерно-саперна справа та вогнева підготовка. Одразу по кілька іноземних інструкторів працювали на кожному навчальному місці.

На стрільбищі піхотинців навчали головних принципів прицільної стрільби з АК. На локації поряд інструктори Orbital ділилися базовими знаннями з інженерно-саперної справи та навчали основ використання ручних металодетекторів, спеціальних щупів, як за допомогою спеціального обладнання можна виявити точне місцеперебування прихованої міни.

Під час підготовки до ведення бойових дій в урбанізованій місцевості воїни відпрацьовували елементи прихованого підходу та штурму будівлі, зачистки приміщень, утримання позицій тощо. Це вкрай важливий напрямок підготовки піхотних підрозділів, адже лінія зіткнення з ворогом часто проходить саме у населених пунктах, де оглядовість та можливість ведення вогню є обмеженими, а маневри проводити важче.

Курс тактичної медицини відбувався в умовах, максимально наближених до бойових. Піхотинці відпрацьовували пошук пораненого в будівлі, визначення характеру ушкодження, надання першої допомоги та евакуацію з поля бою.

За програмою курсу підготовки снайперів військовослужбовці переймали досвід іноземних інструкторів з прихованого наближення до цілі, як облаштувати позицію, правильно здійснити влучний постріл з урахуванням напрямку та швидкості вітру тощо. Адже невидимість для снайпера — базова навичка. Непомітно підійти на відстань пострілу, виконати завдання і так само тихо відійти — дуже важливо. Від цього залежать не лише їхні життя, а й життя побратимів.

Британські інструктори добре оцінили рівень підготовки піхотинців бригади та звернули особливу увагу на бажання вчитись і ділитись бойовим досвідом.

— Ваші хлопці — просто чудові! — говорить майор Скотт Рассел (Maj. Scott Russell), командир групи інструкторів 4-го батальйону Шотландського королівського полку. — Ми раді навчити їх чогось нового. Водночас ми також здобули нові знання від ваших солдатів, напрацьованих під час виконання бойових завдань у районі ООС.

Фото Оксани Кобець

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Володимир Зеленський про атаку по аеродрому в Джанкої: Окупанти зазнали болісних втрат

Президент України Володимир Зеленський прокоментував атаку по військовому аеродрому в тимчасово окупованому місті Джанкой у Криму, унаслідок якої знищені системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО російської армії.

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

10 САУ «Богдана» вперше випустить український ОПК у квітні

У травні і в наступні місяці самохідних артилерійських систем «Богдана» будуть виробляти ще більше.

Головнокомандувач ЗСУ і Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ і Міністр оборони оцінили нові зразки зброї та техніки українського виробництва

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський разом з Міністром оборони України Рустемом Умєровим ознайомились з новими зразками озброєння та техніки державного виробництва.

Ката з фсб рф відправили під суд

Ката з фсб рф відправили під суд

Спилювання зубів напилком, удари струмом та інші катування мирних жителів Харківщини під час окупації — такі злочинні дії фігурують в обвинувальному акті.

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

В окупантів на сході мінус 736 осіб, 8 ББМ та 524 БПЛА

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 736 осіб, 3 танки, 8 ББМ та 524 БПЛА.

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Водій

від 20100 до 50100 грн

Суми

Військова частина А1476

Навідник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Водій-механік

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Оператор відділення радіорозвідки

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759