ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Після поранення в мене й гадки не було залишити армію

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Грудня 2021, 10:45

Командир взводу 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого старший лейтенант Роман Денисюк, якому Міністр оборони України Олексій Резніков і Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний вручили відомчі нагороди у Військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрі, вважає, що трапилось це випадково.

— Адже я міг прибути до реабілітаційного центру для заміни куксоприймача в зовсім інший період, — зніяковіло говорить офіцер. — А тут така неочікувана зустріч з керівництвом Міноборони і Збройних Сил, та ще й нагороди… 

Того сумно пам’ятного вересневого дня 2020 року група з трьох військовослужбовців, серед яких був і Роман Денисюк, у районі Золотого вирушила на бойове завдання. Через кількасот метрів військовий, який йшов першим, підірвався на міні.

— Під час вибуху наш товариш за інерцією відштовхнувся другою ногою і полетів у рівчак, порослий кущами, — пригадує Роман. — Йому відірвало стопу й сам він вилізти не міг. Я спустився у рівчак, швидко наклав йому турнікет, підхопив зброю і в кілька прийомів витягнув його з чагарнику наверх. Мій товариш і я перебували в конкретному шоку, до того ж він ще й неймовірно стогнав. Я ледь перевожу подих, озираюсь, розмірковуючи, куди рухатись, роблю крок назад ліворуч і… теж наступаю на міну.

Поранених піхотинців евакуювали спочатку до мобільного госпіталю, а звідти переправили до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харків.

— Але всі основні операції, в тому числі й ампутацію кінцівки, мені провели в Київському госпіталі, — розповідає Денисюк. — На міну я наступив передньою частиною стопи — пальцями, але залишки п’яти ніякої функції не виконували, тому лікарі вирішили ампутувати. А згодом була виконана й реампутація для кращого сумісництва кукси з протезом. Я дуже вдячний хірургу-травматологу полковнику медичної служби Володимиру Геннадійовичу Шипунову за його людяність, професіоналізм та чуйність. Його щоденна підтримка додавала сил і, вважаю, відіграла свою роль в моєму швидкому одужанні. 

Перший протез, так званий навчальний, Роман приміряв уже 4 січня цього року. В лютому отримав інший, а в березні крокував на основному.

— Були певні сумніви щодо продовження військової служби? — запитую співрозмовника.

— Жодних, — усміхається у відповідь Денисюк. — У Львові під час навчання в Академії прикладом для мене був викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін майор Ярослав Стеців, який на фронті втратив ногу, але про звільнення з армії й не думав, а продовжив службу. Тому й у мене після поранення й гадки не було залишити армію.

Наприкінці березня 2021 року Роман Денисюк завершив лікування і реабілітацію та прибув у район проведення операції Об’єднаних сил у розташування бригади. 

— Дуже тепло мене зустріли і старші командири, і особливо підлеглі, — говорить Роман. — Під час лікування вони мене підтримували, підбадьорювали й вірили, що я повернусь. Тішусь, що виправдав їхні надії. А до Ірпінського реабілітаційного центру прибув, аби поміняти куксоприймач від центру протезування «Без обмежень». Був приємно вражений, коли до мене в палату зайшли Міністр оборони і Головнокомандувач. Де б ще я з ними мав нагоду поспілкуватися? Запитали про стан здоров’я та побажали успіхів у службі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

В Херсоні затримали таксиста-шпигуна

В Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

ГУР: російська інформоперація «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

ГУР: російська інформоперація «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

Останнім часом у ТікТок та інших соцмережах один за одним з’являються ролики, на яких нібито українські чоловіки знімають себе на відео за кордоном на відпочинку та називають себе «ухилянтами».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер з морально-психологічного забезпечення 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Навідник зенітного артилерійського відділення взводу охорони

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

Артилерійський розрахунок (номер обслуги, служба за контрактом в ЗСУ)

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Кулеметник стрілецької роти

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130