ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кіберзагрози — реагування на випередження

Вишкіл Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Грудня 2021, 19:15

Наша держава поступово набуває спроможностей щодо реагування на виклики та загрози в кіберпросторі. Не залишаються осторонь цієї необхідної справи Міністерство оборони України та Збройні Сили України. Подією поточного тижня стало проведення Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України за підтримки уряду США в межах проєкту USAID «Кібербезпека критичної інфраструктури» навчального турніру Grid NetWars. Масштабність заходу дозволила  залучити близько  250 учасників, з яких частина працювала дистанційно в режимі онлайн, а інші зібрались у столичному бізнес-центрі «Парковий».

На майданчиках навчань його організатори створили формат командної роботи з виявлення та припинення умовних кібератак на державні та приватні об’єкти. Сценарій був дуже актуальним щодо реалій сьогодення — спланована широкомасштабна кібератака проти критичної інфраструктури держави. Умови змагань були непростими, адже їх розробили фахівці SANS Institute —  одного зі світових лідерів щодо підготовки фахівців з кібербезпеки.

Особливістю та важливою складовою заходу стало проведення командно-штабних навчань (далі — КШН) з кібербезпеки за участю керівного складу основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки держави. На відміну від сценарію для пересічних учасників заходу, під час КШН мова йшла про відпрацювання механізмів взаємодії органів влади у форматі загальнодержавного антикризового та кризового управління на кіберзагрози. Водночас, крім власне реагування на кібератаки, до розгляду були включені питання протидії дезінформації, забезпечення стійкої роботи структур, які надають послуги населенню, взаємодії з державами-партнерами, усунення наслідків негативних впливів.

Від оборонного відомства учасниками заходу були фахівці профільних структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, які забезпечили свій внесок у досягнення цілей навчань.

Захід дав багато корисної  інформації для роздумів та впровадження  учасникам усіх рівнів. Цілком логічним є продовження необхідної внутрішньої роботи в державних і недержавних установах та підприємствах, які мають стосунок до проблематики кібербезпеки.

Очевидно, що на тлі загострення безпекової ситуації навколо України, пов’язаної з діяльністю держави-агресора, будь-які навчання та тренування структур сектору безпеки та оборони держави — це своєчасний та потрібний внесок у загальну скарбничку забезпечення національної безпеки.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Механік (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 23000 до 123000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Начальник складу, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Заряджаючий, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )