ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сини загиблого воїна Руслана Чайковського відкрили меморіальну дошку на фасаді його рідної школи в Дніпрі

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 3 Грудня 2021, 8:14

Солдат Руслан Чайковський загинув 26 липня 2015 року поблизу міста Мар’їнка Донецької області під час евакуації пораненого товариша з поля бою. Сьогодні в Дніпрі на будівлі школи, де навчався снайпер 20-го окремого механізованого батальйону окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Руслан Чайковський, було відкрито меморіальну дошку. Сумний і почесний ритуал відкриття пам’ятної дошки з прижиттєвою світлиною батька виконали сини загиблого героя Артем та Максим.

На початку 2015 року 35-річний приватний підприємець Руслан Чайковський добровольцем прийшов до військкомату. Маючи досвід строкової військової служби, подальшу службу він проходив у підрозділі зв’язку, але наполіг на посаді снайпера. Загинув на блокпосту поблизу Мар’їнки, рятуючи життя пораненого під час ворожого обстрілу. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вдова, батьки, бойові побратими, друзі та вчителі згадують Руслана як веселу, добру, сміливу і сильну людину.

У заході із вшанування пам’яті загиблого захисника України також взяли участь офіцери територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представники громадськості, місцевого самоврядування та духовенства.

Установлення меморіальних дощок на всіх школах області, де вчилися загиблі в російсько-українській війні, — одна з ініціатив громадської організації «Родинне Коло загиблих Героїв Дніпропетровщини».

«З початку війни вже 611 життів за Україну покладено лише з нашої Дніпропетровської області. І це лише ті, хто наразі має офіційний статус. Півтора мільйона людей вимушено  покинули свою землю і поневіряються по світу через російську агресію. За що нам зробили таке горе? За те, що хочемо жити у вільній країні, спілкуватися своєю мовою, будувати власну країну», — зазначив голова ГО «Родинне Коло загиблих Героїв Дніпропетровщини» Сергій Ніконов.

Сергій Ніконов

Ініціатива встановлення меморіальних дощок у школах, де вчилися загиблі в російсько-українській війні, має підтримку з боку депутатського корпусу обласної ради — пам’ять про кожного загиблого та їхній подвиг буде збережено, — говорить депутат Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. 

«Минуть роки, буде перемога, все буде гаразд, утім, майбутні покоління мають знати, хто і як віддав свої життя за майбутнє України. Пам’ять про ці уроки та імена загиблих солдатів і офіцерів мають залишатися. Десь такі дошки були встановлені за ініціативи родин загиблих захисників, їхніх побратимів або місцевої влади. Але ще існує певна несправедливість, тому ми продовжуємо встановлювати ці меморіальні дошки, щоб пам’ять про всіх загиблих захисників залишилися і була вшанована», — зазначив Гліб Пригунов.

На фасаді будівлі 11-ї загальноосвітньої школи, окрім меморіальної дошки Руслану Чайковському, встановлена ще одна дошка — пам’яті десантника Сергія Румигіна.

Він також загинув, рятуючи пораненого побратима під ворожим вогнем. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Розвідник-навідник, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

до 24000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Фельдшер до в/ч а4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Командир відділення БпЛА

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ