ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Cекретна зброя» колишнього спецназівця допомагає в підготовці морпіхів

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Листопада 2021, 14:54

Старший сержант Микола Білобородов — головний сержант зенітно-артилерійського взводу окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Остроградського. За час служби чоловік став взірцем для підлеглих. І все це через його незламні принципи.

— Командир має бути найкращим. В усіх питаннях. Найбільше підтягуватися, найшвидше бігати, найвлучніше стріляти. Лише так можна заробити авторитет у підлеглих та командирів. Я намагаюся відповідати даному твердженню і цього навчаю мій особовий склад. Окрім того, командир має дбати про своїх підлеглих, цінувати їх, створювати належні умови служби, — ділиться життєвим досвідом Микола.

Варто зазначити, досвіду у військового є чимало. Річ у тому, що службі в морській піхоті передувала служба у військах спеціального призначення ВВ МВС.

— Родом я із Запорізької області. Після закінчення школи 2,5 року навчався за спеціальністю  «Фізична культура та спорт». Потім вирішив, що хочу спробувати свої сили в армії, тож у 2010 підписав контракт. Службу проходив у спецназі МВС. Тоді ж закінчив і сержантські курси, які тривали 3 місяці в Золочеві Львівської області,  отримав звання сержанта, — пригадує Микола Білобородов.

Чоловіку неодноразово доводилося виконувати різні службово-бойові завдання. Зокрема, він брав участь у патрулюванні та укріпленні міста Дніпро у 2012 році, тоді сталася серія терористичних актів — упродовж 70 хвилин пролунало чотири вибухи бомб. Також Микола був залучений до підготовки та проведення Євро-2012. До слова, після того, як чоловік повернувся з Києва додому, кохана дружина народила йому донечку — Вікторію.

— Коли у 2013-му мій контракт закінчився, я вирішив не продовжувати його, адже матеріальне забезпечення було не надто великим, а нам доводилося винаймати квартиру, та й поява первістки вимагала бути матеріалістом. Так почалося життя на «гражданці», — розповідає Микола. 

З кожним роком чоловік все більше усвідомлював, що знову хоче до війська. І у 2018-му колишній спецназівець вирішив пройти випробування морською піхотою. І не помилився. 

Упродовж року Микола обіймав посаду командира бойової машини. Згодом його призначали головним сержантом зенітно-артилерійського взводу.

— Пам’ятаю, як проходив смугу перешкод і боровся за право носити берет морського піхотинця. Це було на мій день народження. Вітали мене, так би мовити, по повній: із задимленням, брудом і стусанами, — жартує головний сержант. — За час служби я мав одну ротацію на Донеччину та два бойові чергування в Херсонській області. Але найбільшим моїм досягненням є мій колектив. Раніше хлопці в підрозділі мало спілкувалися між собою. Моїм завданням було згуртувати їх — і мені це вдалося. 

За словами старшого сержанта Миколи Білобородова, його  секретна зброя — свій індивідуальний підхід до кожного підлеглого. 

Військовий зауважує, що на сьогодні роль сержанта значно підвищилася.

— Ще до війни нас навчали, що сержант — це і «мама», і «тато» для солдатів. Це залишилося й тепер, але якщо раніше за мене все вирішував офіцер, то сьогодні бути сержантом — означає першим приймати рішення та першим іти вперед, — говорить морпіх.

Кожну вільну хвилинку старший сержант Микола Білобородов витрачає на спілкування з коханою дружиною, донечкою та сином, яких, на жаль, він бачить дуже рідко — лише раз на декілька місяців. А ще Микола намагається тримати себе в гарній фізичній формі. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Медсестра/Медбрат

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Служба в Збройних Силах України

від 20500 до 120000 грн

Київ, Київська область

Офіцер, начальник служби, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Старший стрілець-оператор

від 21000 до 21000 грн

Звенигородка

Військова частина А7325

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область