ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна в плей-оф. Що далі?

Новини Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Листопада 2021, 9:58

Збірна України в останньому матчі групового турніру перемогла команду Боснії та Герцеговини та посіла друге місце у групі D. Такий результат дає право нашій команді продовжити боротьбу за путівку на чемпіонат світу 2022 року в Катарі. 

Виступ української збірної у груповому турнірі важко оцінити однозначно. Так ми жодного разу не програли, двічі виграли, але шість (!) нічиїх… Саме тому доля другого місця вирішувалася в останньому турі, до якого Україна підійшла на третій сходинці. Для бажаного другого місця нам потрібно було вигравати у Боснії та Герцеговини за умови, що в паралельному матчі групи фіни не виграють свій матч у французів. Якщо ж Франція та Фінляндія «розкатають» результативну нічию, то нам потрібно було б вигравати у боснійців з різницею не меншою ніж два м’ячі. 

Ось така тривожна математика, коли не все залежить від гравців нашої команди. Тут і згадалися втрачені залікові очки в матчах з казахами (1-1 та 2-2), з фінами (1-1), з тим ж боснійцями (1-1). Як це не дивно, але найяскравішим результатом цього відбору були дві нічиї проти французів (0-0 та 1-1). Загалом нічийні результати наче злий рок переслідували команду Шевченка, а потім Петракова. До честі останнього, саме під його керівництвом нам вдалося в надважкому виїзному матчі здолати фінів (2-1). 

Тому на вирішальний матч проти Боснії та Герцеговини наша команда виходила наче на останній бій. Завдання було просте до примітивності: здолати насичену оборону боснійців, реалізувати свої моменти (з чим у нас були неабиякі проблеми) та не пропустити контратаку суперника. З чим, у принципі, хлопці Петракова впоралися. Голи Зінченка та Довбика принесли перевагу, а всі огріхи нашої оборони блискуче зачистив наш голкіпер Бущан. У паралельному матчі нічим невмотивовані дострокові переможці групи французи залишилися вірними собі й перемогли фінів з тим же рахунком 2-0. Отже, з 12 заліковими пунктами збірна України посідає другу сходинку у групі D і змагатиметься за путівку до Катару у плей-оф.

Що далі? У плей-оф відбору до чемпіонату світу розіграють 3 путівки, за які поборються 12 команд (10, які посіли другі місця у відбіркових групах, і дві команди з турніру Ліги націй). Команди після жеребкування розіб’ють на три квартети, де команди зіграють півфінальний та фінальний матчі. Жеребкування відбудеться 26 листопада. Згідно з регламентом УЄФА всі учасники турніру плей-оф будуть поділені на «сіяних» та «несіяних». До групи «сіяних» увійшли найкращі команди, які посіли другі місця у своїх групах: Португалія, Шотландія, Італія, росія, Швеція, Уельс. Група «несіяних»: Туреччина, Польща, Північна Македонія, Україна та представники Ліги націй — збірні Австрії й Чехії. 

Півфінальні матчі відбудуться 24 березня 2022 року на полях «сіяних» команд, а фінали відбудуться 29 березня (їхні господарі визначаться окремим жеребкуванням). Отже, суперниками збірної України можуть стати такі збірні: Португалії, Шотландії, Італії, Швеції та Уельсу (з командою росії на цій стадії ми не зустрінемося, адже нас розведуть під час жеребкування).

Нагадаю, що фінальна стадія чемпіонату світу відбудеться у Катарі в період з 21 листопада по 18 грудня 2022 року. Путівку туди вже вибороли (окрім збірної команди господарів) збірні Англії, Бельгії, Німеччини, Данії, Іспанії, Сербії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Нідерландів, Бразилії та Аргентини.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Технік відділення зв’язку та інформаційних систем

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Командиp міномета, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій-машиніст екскаватора, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Львів

110 окремий батальйон 111 ОБр Сил ТрО