ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Навчаю побратимів виживати і перемагати на війні»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Листопада 2021, 16:15

Про таких, як молодший сержант Тихон, кажуть: справжній воїн або військовий за покликом серця і душі. На війні він з 2014 року. Як тільки йому виповнилося 18, одразу пішов до військкомату і попросився на фронт. Спочатку відправили в Десну, де молодий хлопець пройшов навчання, а вже за декілька тижнів потрапив на передову у складі 42-го батальйону територіальної оборони.  І не куди-небудь, а в самісіньке пекло — під Дебальцеве. Там якраз відбувалося загострення: російські регулярні війська у складі батальйонних тактичних груп за підтримки танків і артилерії оточили наше угруповання на Дебальцівському виступі.

— Дуже добре пам’ятаю події тих драматичних днів. Справжня війна для мене почалася якраз під Новий рік — 31 грудня 2014 року. Нас п’ятеро молодих хлопців з Десни потрапили на позицію «Старий курятник» у Вуглегірську. Вона була розташована вздовж залізничних колій,  які пролягали через місто, — згадує Тихон.

За його словами, окопи були вириті в технічних спорудах і поміж самих колій. Там же були обладнані вогневі точки. Холод в ті дня стояв дуже лютий. Температура опускалася нижче  – 30 °С. Дув щільний вітер, мела хуртовина, видимість практично нульова, і все це під постійними  артилерійськими обстрілами.

— Тоді навіть звичайний похід до вбиральні був дуже небезпечним. Ми спали, їли, переміщувалися вздовж позиції в повному спорядженні, не випускаючи з рук зброї, — говорить хлопець.

А після того, як перші ворожі бронегрупи увірвалися в місто, зав’язалися вуличні бої. Зіткнення відбувалися на дуже короткій дистанції, іноді доходило до рукопашної. Російські танки вели вогонь прямою наводкою.

— Перед тим, як місто було остаточно оточено, нас змінив 13-й батальйон тероборони. Саме цей підрозділ під час боїв у Вуглегірську зазнав значних втрат, — каже Тихон. — А вже під час виходу з Дебальцевого, незважаючи на засідку, яку влаштували нам окупанти, вдалося вирватися з оточення і окільними путями дійти до своїх.  Той досвід став для мене першим наочним уроком і навчив виживати в екстремальних умовах. Потім були ротації на Луганщині: Зайцеве, Майорськ. Брав участь у бойових діях на Світлодарській дузі.

За сім років перебування на передовій Тихон пройшов шлях від солдата-кулеметника до командира відділення. За словами командирів, бойовий досвід та практичні навички допомагають йому навчати тих військовослужбовців, які тільки-но потрапили на фронт. Приклад Тихона мотивує підлеглих до відповідального ставлення до виконання бойових завдань.  Як каже сам воїн: «Хочу навчити їх головному, що потрібно на війні, — вижити і перемогти ворога!»

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ

Навідник мінометного розрахунку

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Номер обслуги до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область