ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Створення бази ВМС у Бердянську має бути прискорено» — Олексій Резніков

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Листопада 2021, 14:32

Сьогодні, 13 листопада, Міністр оборони Олексій Резніков та Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний у рамках робочого візиту перебувають у місті Бердянськ Запорізької області.

Зокрема, очільник оборонного відомства та Головнокомандувач ЗС України ознайомилися з ходом будівництва військово-морської бази «Схід», гідротехнічних споруд біля причальної стінки та майбутньої казарми для військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти.

Під час ознайомлення з ходом робіт Олексій Резніков зазначив, що після окупації Криму та окремих районів Донеччини й Луганщини Росія намагається де-факто окупувати й Азовське море. Крім загострення безпекових ризиків, за словами Міністра оборони, це вже створило системні загрози для судноплавства.

— Ми постійно звертаємо на це увагу, адже це небезпечний прецедент для всього світу. Посилення наших спроможностей у цьому напрямку й розвиток Військово-Морських Сил у цілому є одним з пріоритетів. Для цього будуть залучені не тільки державні кошти, це також буде одним із завдань військової дипломатії для посилення взаємодії з партнерами. Після закінчення поїздки ми проведемо детальний аналіз поточної ситуації. Будуть надані відповідні доручення, щоб прискорити будівництво бази ВМС у Бердянську, — додав Олексій Резніков.

Під час доповіді Міністру та Головнокомандувачу командувач Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа повідомив, що на баланс Міноборони буде передана ділянка у 3,04 га, де буде розміщено командування бази, два дивізіони кораблів, а саме: дивізіон малих броньованих артилерійських катерів і патрульних катерів типу Mark VI та дивізіон суден забезпечення. Також тут будуть дислокуватися радіотехнічний підрозділ і підрозділ боротьби із протидиверсійними засобами, сили забезпечення. У цьому році вже виділена земельна ділянка у 1,4 га, де зводять казармений комплекс для 200 військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти. Передбачено будівництво медичного пункту, спортивного комплексу та гуртожитку для сімей військовослужбовців.

За словами Олексія Резнікова, розвиток військово-морських спроможностей, зокрема через посилення бойових можливостей Військово-Морських Сил, є важливим завданням вищого військово-політичного керівництва. Йдеться про посилення флоту новими кораблями й катерами, які виконуватимуть завдання із захисту національних інтересів України не тільки у ближній морській зоні, а у майбутньому й у виключній морській економічній зоні.

— Задля цього ми плідно працюємо також із західними партнерами, зокрема з нашим стратегічним союзником — США. Наразі два катери типу Island морських шляхом здійснюють перехід до України. Зазначу, що два катери Island уже виконують завдання у складі національного флоту. Слід відзначити нашу співпрацю зі стратегічним партнером у Чорному морі — Туреччиною. Нещодавно на озброєння ВМС надійшов перший безпілотний комплекс Bayraktar, сьогодні на турецькій верфі розпочалося будівництво корпусу головного корвета типу ADA для потреб нашого флоту. Вкрай актуальним я вважаю те, що сьогодні на озброєнні ВМС України є протикорабельний комплекс «Нептун». Зі свого боку особисто зроблю все, що від мене залежить, щоб у найближчій перспективі цей комплекс заступив на бойове чергування задля захисту південних рубежів, — заявив Міністр оборони України.

Нагадаємо, що раніше Президент України Володимир Зеленський анонсував, що до 2035 року планується реалізація великої програми будівництва військово-морського флоту у три етапи. Буде створено інфраструктуру для будівництва флоту й військово-морських баз. Військово-морська база в Бердянську — перший етап будівництва саме такого великого флоту.

Читайте нас в Telegram
На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 30 атак

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 30 атак

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

26 квітня 1986 — одна з тих дат, що розмежувала світ на «до» і «після». Це дата, коли відбулася аварія на Чорнобильській атомній електростанції з руйнуванням четвертого реактора і викидом радіоактивних речовин назовні.

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Молодший інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Херсон

Державна прикордонна служба України

Військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Київ, Київська область

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Біла Церква

Троїцький ТЦК та СП

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 22000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Надвірна

Косівський РТЦК та СП

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ