ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Національному університеті оборони розпочався курс із запобігання корупції для представників оборонного відомства

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 9 Листопада 2021, 19:52

Сьогодні в Національному університеті оборони України (НУОУ) імені Івана Черняховського розпочався триденний курс оборонного менеджменту з питань розбудови доброчесності та запобігання корупції з керівниками структурних підрозділів апарату Міністерства оборони України за участю вітчизняних та міжнародних експертів.

Курс, присвячений питанням виховання доброчесності у сфері безпеки та оборони, проводять у рамках реалізації освітніх заходів Програми НАТО «Виховання доброчесності» (Вuilding Integrity), за сприяння Академії оборони Великої Британії, ВІ НАТО, Центру з питань боротьби з корупцією у сфері оборони (CIDS, Міністерства оборони Королівства Норвегія), Відділу оборонного співробітництва США.

Під час підготовки курсу фахівці Наукового центру проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки та оборони НУОУ, який очолює  тимчасовий виконувач обов’язків начальника Центру полковник Володимир Бевз,  використали сучасні методики та наукові розробки в галузі військової освіти. Викладання теоретичної частини курсу планується поєднувати з тренінгами і виконанням практичних завдань.

Завдяки прогресивній методиці навчання слухачі матимуть змогу не лише розширити світогляд у питаннях, пов’язаних з темою курсу, а й здобудуть практичні уміння та навички ухвалення рішень у питаннях профілактики корупційних ризиків.

Дискусії під час проведення курсу за участю іноземних партнерів відбуватимуться із застосуванням сучасних комп’ютерних технологій, зокрема, у форматі онлайн-дискусій. Зокрема, планують обговорити практичні аспекти реалізації антикорупційної політики МОУ та ЗСУ, визначення пріоритетів запобігання корупції в оборонних закупках, запобігання корупційних ризиків та уникнення в діяльності апарату оборонного відомства конфлікту інтересів тощо.

Розпочала курс лекцією «Підхід НАТО до реалізації політики виховання доброчесності в країнах НАТО та в Україні» доктор Надя Міланова — офіцер Директорату НАТО оборонних інституцій та нарощування потенціалу, експерт з надання стратегічних консультацій та рекомендацій з розвитку потенціалу в питаннях належного врядування у сфері оборони та безпеки.

Серед іноземних партнерів та спікерів курсу, які сьогодні брали та в подальшому також планують взяти участь: Мак С. Арагі — старший радник з питань ресурсного менеджменту Відділу оборонного співробітництва США; Роман Рукомеда — експерт  Центру з питань доброчесності в оборонному секторі при Міністерстві оборони Норвегії; Ієн Комбер — представник відділу міжнародних відносин Академії оборони Великої Британії; Франциско Кардона — міжнародний експерт з державного управління Центру з питань доброчесності в оборонному секторі при Міністерстві оборони Норвегії.

Звертаючись до слухачів цьогорічного курсу, начальник Управління з питань запобігання та виявлення корупції МОУ полковник юстиції Ігор Чухрай, зауважив, що Науковий центр здійснив надзвичайно важливу роботу, масштаби якої чітко відображають сухі цифри статистики: з 479 осіб у 2015 році, зокрема 52 це керівники структурних підрозділів, кількість слухачів у 2021 році збільшилась до 1456 осіб, з яких представники керівництва структурних підрозділів МОУ та ЗСУ становлять 190 осіб. Загальна кількість слухачів курсу, які пройшли навчання та здобули практичні навички в реалізації антикорупційної політики оборонного відомства України, починаючи з 2015 року сягнула 9535, з яких керівниками є 957 осіб.

— Хочу наголосити, що дуже важливим у проведенні курсу є те, що навчання проходить саме керівний склад українського війська, — зазначив Ігор Чухрай у своєму виступі. — Підкреслюю, що коли ми звертаємось до них, це не є звинуваченням у корупції. Ми, насамперед, запобігаєм їхньому непомітному потраплянню в ситуації з прихованими ризиками. Наприклад, під час засідання комісій, підписання документів тощо.

Полковник Ігор Чухрай нагадав присутнім, що Науковий центр проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки та оборони НУОУ імені Івана Черняховського  розробив за сприяння міжнародних партнерів з Великої Британії освітній серіал «Стоп корупція». Цей гостьовий курс підвищення кваліфікації керівників структурних підрозділів МОУ, Генштабу ЗСУ, органів військового управління Збройних Сил України тощо розміщений на національному порталі Дія, Цифрова освіта. Після перегляду серіалу «Стоп корупція» та успішного складання тестів кожен із учасників курсу оборонного менеджменту з питань розбудови доброчесності та запобігання корупції може отримати сертифікат із 0,1 кредиту ЄКТС (Європейська кредитна трансферно-накопичувальна система).

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генштаб ЗСУ здійснив ротацію речника Сил оборони Півдня

Генеральний штаб Збройних Сил України провів ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

F-16 прибули до Румунії для навчання українських пілотів, в одному з них прилетіла міністр оборони Нідерландів

F-16 прибули до Румунії для навчання українських пілотів, в одному з них прилетіла міністр оборони Нідерландів

Військово-повітряні сили Нідерландів передали ще три винищувачі F-16 для Європейського центру підготовки пілотів в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти.

У Дніпрі через ворожий удар частково зруйнована п’ятиповерхівка, є постраждалі

У Дніпрі через ворожий удар частково зруйнована п’ятиповерхівка, є постраждалі

У Дніпрі через ворожий удар 19 квітня 2024 року було частково зруйновано п'ятиповерхівку, є жертви.

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Інженер відділу повірки та регулювання електровимірювальних і тепломеханічних приладів

від 28000 до 30000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

контракт Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Електрозварник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

розвідник, висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область