ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Юні патріоти Полтавщини взяли участь у «Заграві»

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Листопада 2021, 14:21

Обласна військово-патріотична гра «Заграва», що відбулась на базі учбового підрозділу 179-го навчально-тренувального центру військ зв’язку, стала без перебільшення знаковою подією для полтавської молоді. Близько 150 учасників у складі дев’яти команд «схрестили списи» за право вибороти першість у дев’яти військово-спортивних та інтелектуальних номінаціях.

Захід відбувся за ініціативи та сприяння Управління молоді та спорту Полтавської ОДА, керівництва дитячої ГО «Військово-патріотичний клуб Воїн», обласної організації ТСОУ, Командування військових частин гарнізону.

− Найголовнішу особливість нинішнього заходу визначив насамперед його представницький формат, − зазначила начальник Управління молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Трохименко. – Цього року ми залучили до проведення гри не тільки студентів вишів та курсантів-зв’язківців, а і учнівську молодь старших класів, дитячі військово-патріотичні клуби та гуртки. Розширення кількості учасників дало більш потужний поштовх до поліпшення якісної складової військово-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Одними з фаворитів турніру вже з перших хвилин стала команда Військового коледжу сержантського складу ВІТІ імені Героїв Крут.

Програма заходу була надзвичайно насиченою. Юні патріоти змагались у стрільбі з пневматичних пістолетів та рушниць, метанні гранат, збиранні-розбиранні автомата, споряджанні магазину патронами, тактичній підготовці з елементами евакуація пораненого з поля бою та надання йому домедичної допомоги, орієнтування на місцевості тощо.

Ані примхи погоди, ані напружений ритм змагань не вплинув на прагнення юних спортсменів показати найвищі результати у визначених номінаціях. До слова, одними з фаворитів турніру вже з перших хвилин стала команда Військового коледжу сержантського складу ВІТІ імені Героїв Крут. Майбутні сержанти-зв’язківці у виснажливій та безкомпромісній боротьбі вибороли першість у змаганнях зі стрільби, тактичної підготовки, стройового вишколу, конкурсу з історії України та українського козацтва. Ще в кількох видах курсанти посіли другі та треті місця.

− Підсумки змагань можна вважати певним результатом і професійної, і спортивної, і морально-психологічної підготовки наших курсантів, − підкреслив начальник Військового коледжу полковник Кирило Злобін. −  Це великою мірою підвищує авторитет Збройних Сил у цілому і навчального закладу зокрема. Тим більше, що проведення військово-патріотичної гри «Заграва» ми сумістили з профорієнтаційною роботою серед школярів. Протягом змагань на спеціально обладнаній локації усі охочі мали змогу ознайомитись з умовами вступу до ВІТІ та коледжу, особливостями навчання, конкретними військовими спеціальностями та перспективами кар’єрного зростання.

Але головними нагородами спортивних змагань, за словами його учасників, стали позитивний настрій, високий командний дух та воля до перемоги. Не в останню чергу цьому сприяв і смачний обід та смаколики від організаторів цього яскравого  дійства.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу  

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу  

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

Ворожий дрон влучив у цивільний автомобіль — двоє людей зазнали поранень.

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар їдальні, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Бухгалтер Фінансово-економічної служби УЗВ ВСП

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Військова служба за контрактом, стрілець

від 20000 до 50000 грн

Львів, Львівська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Системний адміністратор

від 50000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша