ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Територіальна оборона як основа національного спротиву

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Листопада 2021, 10:42

Не спромігшись реалізувати бліцкриг навесні 2014 року, Російська Федерація зав’язла в конфлікті з Україною без перспективи здобути перемогу. Попри ведення війни на виснаження ресурсів нашої держави, шанси Росії на успішну військову кампанію в Україні дорівнюють нулю. Цьому сприяє втілення українською владою ініціатив громадянського суспільства, що полягають у запровадженні надійніших запобіжників проти ескалації конфлікту і подальшого просування окупантів углиб території України. Одним із таких нововведень є Закон України «Про національний спротив», що вступає в силу з 1 січня 2022 року.

Офіцери Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки розтлумачили його основні положення.

− Для відсічі збройної агресії запроваджується принцип всеохоплюючої оборони, – каже начальник відділу напрямків Управління ТрО Оперативного командування «Схід» полковник В’ячеслав Плющ. –Таким чином забезпечується виконання функцій посилення охорони ділянок державного кордону, підготовки громадян України до національного спротиву, забезпечення умов для стратегічного розгортання військ, сил та їхнього перегрупування, участь в охороні важливих державних, військових об’єктів та об’єктів інфраструктури, участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами та незаконними збройними формуваннями на підконтрольній території.

Отже, у Збройних Силах України виокремлюється додатковий рід військ, залучаючи до служби 11 тисяч військовослужбовців, 10 тисяч з яких становитимуть підрозділи територіальної оборони. У кожній області та адміністративному районі будуть утворюватися військові частини сил ТрО скороченого складу.

− Керуватиме національним спротивом та веденням територіальної оборони Президент України як Верховний головнокомандувач ЗСУ, – говорить полковник. – Безпосереднє управління територіальною обороною буде покладатися на Головнокомандувача ЗСУ через Командування Сил територіальної оборони на всій території держави. На теренах військово-сухопутної зони керуватиме голова регіонального органу управління Сил територіальної оборони. В обсягах зони територіальної оборони – голова обласної державної адміністрації. У межах районної територіальної оборони –голова районної державної адміністрації.

У такий спосіб уся площа України буде контролюватися підрозділами, які в разі військової агресії стануть на захист суверенітету в короткий термін.

− Комплектування військових частин сил територіальної оборони ЗСУ в мирний час буде здійснюватися військовослужбовцями за контрактом та за призовом осіб офіцерського складу. В особливий період до них додаються також резервісти за територіальним призовом, – інформує заступник військового комісара з ТрО, начальник відділу Дніпропетровського ОТЦК та СП полковник Олег Василенко.

 

Зі свого боку в територіальних громадах будуть створюватися добровольчі формування.

− Комплектування добровольчих формувань територіальних громад здійснюється на добровільній основі, – додає офіцер. – До складу цих формувань будуть зараховуватися громадяни України, які пройдуть медичний, професійний і морально-психологічний відбір та підпишуть контракт добровольця з територіальною обороною.

− Гарантії соціального і правового захисту, зазначає командир окремої бригади ТрО підполковник Олександр Падецький, поширюються на військовослужбовців, які проходять військову службу в резерві військових частин територіальної оборони, а також членів добровольчих формувань територіальних громад під час їхньої участі в заходах підготовки та виконання ними завдань територіальної оборони.

− Добровольці будуть користуватися пільгами після укладання відповідних контрактів на проходження служби у військовому резерві або в добровольчих підрозділах. На них, як і на діючих військовослужбовців ЗСУ, будуть поширюватися усі соціальні гарантії, – пояснює командир.

Таким чином передбачається підвищення рівня національного спротиву та обороноздатності держави в умовах потенційних загроз, що зумовлює відсіч агресії та завдання противнику втрат, з огляду на які він буде змушений припиняти збройну агресію проти України.

Світлини Ігоря Залюбовського

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Водій у 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Командир відділення

від 22000 до 52000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Водій-електрик до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область