ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Загальна кількість резервістів харківської тероборони перетнула цифру «700»

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Жовтня 2021, 10:27

Добігає кінця навчальний рік у воїнів Харківської окремої бригади територіальної оборони Оперативного командування «Схід» і настає період оцінювання індивідуальної підготовки з визначенням найкращого підрозділу.

За словами начальника штабу – першого заступника комбрига полковника Олега Маслякова, упродовж першого півріччя поточного року його побратими взяли участь у чималій кількості практичних заходів, впровадили нові форми та методики в системі бойової підготовки та, тим самим, значно посилили харківську тероборону.

– Серед основних завдань, що сьогодні виконують наші воїни, це: посилення понад 300 кілометрів держкордону, охорона десятків важливих об’єктів, перепускний режим на блокпостах, боротьба із диверсійно-розвідувальними групами противника та інші, – каже полковник Олег Масляков. – Упродовж же всього 2021-го ми провели понад 10 інструкторсько-методичних занять, 4 бойові стрільби. Вінцем же бойової роботи стали навчальні збори у травні, в яких узяло участь близько 2000  військовослужбовців, резервістів та військовозобов’язаних.

За його словами, найпоширенішими заняттями з його підлеглими були ті, що відбувалися вихідними в формі «єдиного стрілецького дня». Адже воїни-резервісти мають основну роботу і вільним часом можуть розпоряджатися лише наприкінці робочого тижня.

Також харківські тероборонівці перебувають у постійному пошуку нових форм і найефективніших методик проведення занять. Тому досить часто для навчання хлопців та дівчат залучають ветеранів АТО/ООС та навіть тренерів страйкбольних клубів. Під час наших суботніх занять акцент ставиться на вогневій підготовці, загальновійськовій тактиці, інженерно-саперній справі, бойовій медицині, РХБ захисті тощо. Всі ці наші старання заради змінення харківської територіальної оборони.

Коли ж не виходить провести заняття в польових умовах, то організовуються стрільби в електронному тирі бригади. А іноді й плац військової частини перетворюється на тактичне поле.

Для полегшення зв’язку між підрозділами бригади нещодавно отримали цього року нові сучасні засоби зв’язку турецької фірми  Aselsan, що більш захищені від зовнішнього впливу та відповідають високим стандартам НАТО.

У командування бригади дуже задоволені  темпами підписання контрактів щодо служби в резерві.

– З початку року до наших лав стало чимало хлопців та дівчат. Таким  чином, загальна кількість резервістів перетнула цифру «700». Приблизно  пів сотні осіб ще думають про службу в резерві чи збирають необхідні для цього документи, – уточнив полковник Олег Масляков.

До речі, за підсумками першого півріччя на перше місце серед батальйонів територіальної оборони бригади вийшов військовий колектив, розташований у місті Лозова. Така ж тенденція спостерігалася й у липні-жовтні. Проте, все покаже підсумкова перевірка за 2021 рік, що буде в листопаді.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Міністерство закордонних справ України привітало досягнуті домовленості між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у телефонній розмові з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених, зокрема бойових медиків.

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога військовим, спритні ділки намагалися незаконно реалізувати на території Київської області.

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, 51 із них — посмертно.

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Норвегія вирішила виділити додаткові 600 млн доларів на підтримку України.

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець за контрактом

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Шевченківський РТЦК

Водій

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Водій кранівник військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Нікополь

Військова частина А2110

Сапер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Номер обслуги мінометного взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ