ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Києві проведуть перший у Європі військовий забіг

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Жовтня 2021, 13:38

У неділю, 10 жовтня, о 8:30 у центрі Києва стартує Український військовий забіг MILITARY RUN UA. Цей потужний захід задля об’єднання нації довкола своїх захисників приурочено до 30-річчя Збройних Сил України. Це перший у Європі благодійний забіг під егідою армії, яка бере участь у війні.

На перший Український військовий забіг наразі вже зареєстровано близько 1000 учасників. Серед них − Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний, його заступник Євген Мойсюк, Народний Герой України Павло Чайка, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, легендарний спецпризначинець 8-го полку Олександр Дарморос, який у боях на Донбасі втратив зір та має ампутацію нижньої кінцівки.

Основою забігу стануть діючі військовослужбовці Збройних Сил України − свої команди на дистанцію у 10 км готують усі види та роди військ (сил). Одразу понад 150 військовослужбовців, які виконують завдання у районі проведення операції Об‘єднаних сил, братимуть участь дистанційно.

Підтримати українських братів по зброї своєю участю у забігу вирішили також військовослужбовці з Литви, Великої Британії, Канади, США та Швеції.

«Ми прагнемо бути відкритими, ближчими до людей, яких захищаємо, ризикуючи власним життям, − зауважив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. − Ми власним прикладом пропагуємо здорові звички, силу духу і тіла, доводимо, що військові здатні об’єднати націю і у відсічі ворогу, і у таких сучасних благородних ініціативах».

Сама ж ідея проведення військового забігу виникла з огляду на популярність подібних заходів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США Marine Corps Marathon, у якому беруть участь також українські військовослужбовці та ветерани.

Реєстрація для участі в забігу та детальна інформація про Military Run UA на сайті https://www.zsu.run/

Захід відкритий для всіх − військовослужбовців ЗСУ та інших представників сектору безпеки та оборони, ветеранів АТО/ООС, цивільних громадян будь-якого віку, іноземних партнерів.

Благодійний внесок − 200 грн, для учасників бойових дій (АТО/ООС) − 100 грн, для військовослужбовців, що беруть участь в забігу в складі команд від видів та родів військ (сил) Збройних Сил України − безкоштовно.

Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу родинам учасників бойових дій, які постраждали під час участі в АТО/ООС.

Маршрут забігу на 10 км:

  • Старт з плацу навпроти Маріїнського Палацу – вулиця Михайла Грушевського – Центральний будинок офіцерів – завод Арсенал – вулиця Івана Мазепи − Площа Слави – вулиця Лаврська − Києво-Печерська Лавра – територія Музею Історії України під час Другої Світової війни – Прапор України – Вічний Вогонь − монумент Батьківщина-Мати − розворот у зворотному напрямку – вулиця Лаврська − Площа Слави – алея Героїв Крут – Паркова дорога – стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського – розворот – Паркова дорога − підйом до Маріїнського парку через вул. Грушевського, 9А − вулиця Михайла Грушевського − фініш на плацу Маріїнського Палацу.

Маршрут забігу на 5 км:

  • Старт з плацу напроти Маріїнського Палацу – вулиця Михайла Грушевського – Центральний будинок офіцерів – завод Арсенал – вулиця Івана Мазепи − Площа Слави – вулиця Лаврська − Києво-Печерська Лавра – розворот у зворотньому напрямку – Площа Слави − вулиця Івана Мазепи − вулиця Михайла Грушевського − фініш на плацу Маріїнського Палацу.

Отже, 10 жовтня о 8:30 прийди і підтримай своїх захисників та стань частиною історії! Заради єдності, заради перемоги, заради кожного з нас!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Вогнеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Стрілець окремого батальону сил ТрО

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Пілот, оператор безпілотних авіаційних комплексів

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Командир відділення

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476