ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Студенти-пілоти Харківського національного університету Повітряних Сил завершили льотну практику

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Жовтня 2021, 13:28

Студенти другого та третього курсів Інституту цивільної авіації Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба успішно завершили цьогорічну льотну практику і приступили до подальшого навчання за освітньою програмою «Льотна експлуатація повітряних суден».

Довідково: Інститут цивільної авіації створено у 2017 році рішенням Міністра оборони України від 18.05.2017 №8649/3. У його стінах відбувається підготовка пілотів цивільної авіації, фахівців з обслуговування повітряних суден, інформаційно-телекомунікаційних систем та за іншими освітніми програмами. Всі випускники отримують дипломи бакалавра та магістра.

– З нашими вихованцями працюють найкращі колишні військові льотчики, за плечима яких десятки років практичних польотів, – каже директор Інституту цивільної авіації університету Юрій Шевяков. – Після здобуття первинних знань та навичок студенти допускаються до льотної практики на цивільних аеродромах України.

Так, упродовж квітня-вересня українські студенти та представники інших країн світу разом опановували нові рівні льотної майстерності на базі цивільних авіаційних компаній, розташованих на Київщині та Чернігівщині.

Зокрема, на аеродромі Льотної школи «Кондор» (Київська область) другокурсники успішно пройшли початковий етап підготовки пілотів за програмою PPL(А), що передбачає не менше ніж 45 годин нальоту в кабінах легкомоторних літаків. А третьокурсники навчалися на Київщині за програмою СPL(А) і їхній загальний наліт перетнув відмітку «100 годин».

Тим часом на базі Авіаційної компанії «Чернігівська вища авіаційна школа» середній наліт студентів другого року навчання за програмою PPL(А) склав близько 35 годин. Студенти третього курсу, які виконували польоти на легкомоторних літаках за програмою СPL(А), до своїх льотних книжок записали по 20-25 годин перебування в небі. За словами керівництва інституту, згідно з графіком-календарем навчального процесу факультету авіаційного транспорту на 2021-2022 рік також заплановано проведення льотних практик зі студентами 2-4 курсів.

До речі, для проведення сертифікованої підготовки пілотів відповідно до вимог авіаційних правил України та ІКАО в Інституті працює навчально-тренувальний центр підготовки авіаційного персоналу та льотних екіпажів цивільної авіації. Фахівці цього підрозділу активно використовують методи індивідуального підходу в навчанні. Всі практичні заняття відбуваються в маленьких групах, й акцент ставиться на якість набуття професійних навичок.

Читайте також: Серед випускників Інституту цивільної авіації Харківського національного університету Повітряних Сил – 18 іноземців

Фото з архіву ІЦА ХНУПС

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Спеціаліст-оператор, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Майстер ремонтного відділення бронетанкової техніки

від 20000 до 55000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 21300 до 121200 грн

Сновськ, Чернігівська область

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України