ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Що варто знати про Міністра оборони США Ллойда Остіна, який завтра вперше відвідає Україну

Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Жовтня 2021, 18:50

Завтра з офіційним візитом Україну відвідає Міністр оборони США Ллойд Остін. Це буде перший візит очільника Пентагону до нашої держави. Нагадаймо ключові моменти становлення Ллойда Остіна як американського воєначальника та перспективи стратегічного партнерства між Україною та США в галузі безпеки.

Ллойд Джеймс Остін III — випускник Військової Академії Вест-Пойнт, після її завершення 1975 року розпочав службу в американській армії. Першим місцем проходження служби Остіна була 3-тя механізована піхотна дивізія, яка дислокувалася в Федеративній Республіці Німеччина. Згодом служив в Індіанаполісі, форті Драм та форті Драгг.

Як командувач 3-ї механізованої піхотної дивізії форту Стюарт Ллойд Остін брав участь у початку військової кампанії США в Іраку у 2003 році. За це його було нагороджено «Срібною Зіркою».

Упродовж 2003-2005 років Ллойд Остін був командним генералом 10-ї Гірської дивізії під час війни в Афганістані. Вже 2006 року Остін отримує звання генерал-лейтенанта, а з часом стає головнокомандувачем американських збройних сил в Іраку.

Саме Остін наполягав на тому, щоб в Іраку після 2011 року залишився американський військовий контингент у 10 тисяч осіб з розрахунком на його зростання до 20 тисяч.

Після Іраку Остін став заступником голови Генштабу армії США, а у 2013 році очолив Центральне командування Збройних сил США. Що цікаво, його попередником був Джеймс Меттіс, який уже за адміністрації Трампа очолюватиме Пентагон.

У 2016 році генерал Остін покинув військову службу. Під час офіційної церемонії він заявив: «Я дуже пишаюся тим, що мав можливість очолити війська в бою, я бачив, як наші молоді лідери роблять дивовижні речі в дійсно важких та небезпечних ситуаціях».

Під час президентської кампанії 2020 року Остін, який уже працював у приватному секторі, був оголошений Джо Байденом кандидатом від демократів як потенційний міністр оборони. І коли Байден переміг, після його інавгурації 22 січня 2021 року Остіна було призначено новим міністром оборони США. До речі, Ллойд Остін є першим афроамериканцем, який очолив Пентагон.

За адміністрації Джо Байдена набуває нових форм стратегічне співробітництво США та України в галузі безпеки. Це стосується як надання військової допомоги, проведення спільних навчань, так і діалогу між нашими державами щодо захисту демократичних цінностей та інтеграції України до НАТО.

Під час телефонної розмови 19 лютого 2021 року Міністра оборони США Ллойда Остіна та Міністра оборони України Андрія Тарана Остін зазначив, що «Сполучені Штати продовжують непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України». Надання з боку США підтримки Україні в питаннях реформування оборонної сфери є свідченням зміцнення стратегічного партнерства між нашими державами.

Нині на розгляді комітету міжнародних відносин у Сенаті США перебуває проєкт закону «Ukraine Security Partnership Act of 2021», метою якого є збільшення щорічної військової допомоги Україні впродовж 2022-2026 років до 300 млн дол. Загалом з 2014 року США надали допомоги Україні у 2,5 млрд дол.

Нинішній візит Ллойда Остіна до Грузії, України та Румунії є свідченням того, що Чорноморський регіон є стратегічним для національної безпеки США та НАТО. Грузія та Україна є жертвами російської агресії, які прагнуть інтегруватися до Північноатлантичного Альянсу. Румунія є ключовою державою східного флангу НАТО, зокрема з питань військової логістики.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Сьогодні, 26 квітня, російська армія обстріляла місто Дергачі Харківського району, внаслідок чого постраждали чотири особи.

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті 25 квітня внаслідок ракетного обстрілу загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук на позивний «Рута».

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Водій кат. B, C, СЕ, D, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Медична сестpа-анестезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

розвідник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Бойовий медик

Київ

67 ОМБр ДУК

Кінолог-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін