ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Розгортання в Україні словацької військової тренувальної місії підвищить спроможності нашого війська

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Жовтня 2021, 17:55

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала провів телефонну розмову із заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил Словацької Республіки генерал-майором Стефаном Ковачем. Про це інформує Генеральний штаб ЗС України.

Генерал-лейтенант Сергій Шаптала висловив вдячність урядові та народові Словацької Республіки за незмінну підтримку незалежності та територіальної цілісності України на усіх міжнародних майданчиках.

– Військове співробітництво між нашими країнами розвивається досить динамічно, особливо у сфері спільної підготовки військ. Це є свідченням зміцнення партнерських відносин та сприяє координації зусиль із протистояння агресивній політиці Російської Федерації на міжнародному та національному рівнях, – зазначив начальник Генерального штабу ЗС України.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Шаптали, одним із найперспективніших проєктів двосторонніх відносин наразі є ініціатива словацької сторони щодо розгортання в Україні словацької військової тренувальної місії, яке очікується  наступного року.

– Збройні Сили вже готові до реалізації запропонованого. Це однозначно підвищить спроможності українського війська, надасть можливість вивчення досвіду словацьких військовослужбовців та сприятиме взаємосумісності між підрозділами наших країн. Крім того, присутність в Україні словацьких військових радників та інструкторів вкотре підтвердить консолідовану міжнародну підтримку нашої держави, – наголосив начальник Генерального штабу ЗС України.

Сторони також уточнили робочі питання, що будуть обговорюватися на розширеному засіданні Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету (БОКК) у листопаді поточного року.

– Очікую нашої зустрічі в Україні, ми завжди налаштовані на конструктивний діалог з усіх питань, що становлять спільний інтерес, – підсумував начальник Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Шаптала.

Читайте нас у Facebook
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир бойової машини, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Моторист-механік, військовослужбовець

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Флотилія ВМС ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Механік, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Стрілець – електрик

від 21100 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область