ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Харківські тиловики відзначають 15-й день народження свого Об’єднаного центру забезпечення

Вишкіл
Прочитаєте за: 5 хв. 16 Жовтня 2021, 10:40

Одразу два свята відзначив цими днями колектив Об’єднаного центру забезпечення Оперативного командування «Схід». Спочатку вони відзначили День захисників та захисниць України, а 16 жовтня – ювілейний 15-й день народження своєї військової частини.

Чимало змін та реформувань відбулося за час існування  центру. Сьогодні ж харківські тиловики забезпечують військовослужбовців частин, розташованих аж у сімох областях України, а одне із пріоритетних завдань полягає у видачі тилового майна воїнам Об’єднаних сил.

За словами тимчасового виконувача обов’язків начальника центру підполковника Миколи Гарбуза, часу для святкування професійних свят особливо не вистачає. Адже з настанням холодів перед ними стоїть чимало роботи в плані забезпечення необхідним зимовим майном десятки тисяч армійців.

По речовій службі вони щомісяця відправляють понад 20 тонн майна

Наш центр створено у 2006-му на базі трьох тилових організмів, а згодом до нас приєдналася ще четверта частина, – каже підполковник Микола Гарбуз. – Структурні підрозділи розташовані в декількох військових містечках на Харківщині та Дніпропетровщині. Приміром, тільки по речовій службі ми щомісяця відправляємо понад 20 тонн різного майна. А по пально-мастильних матеріалах ми щодня направляємо до військ приблизно по 50 тонн.

По-новому, більш напружено харківські тиловики стали працювати з початком російсько-української війни. Порівняно з 2012−2013 роками навантаження зросло в рази. Проте вони добре розуміють, що від їхньої роботи залежить загальна перемога над окупантами. Тому відповідально ставляться до найдрібніших проблем та швидко шукають шляхи щодо їхнього розв’язання і тільки на користь наших солдатів у окопах.

За словами Командування частини, в рамках своїх завдань за призначенням вони тримають зв’язки із понад 20 підприємствами чи фабриками, що працюють в інтересах українського війська.

– Тільки цього року ми направили до частин, що беруть участь в ООС, 19 мобільних лазне-пральних комплексів та ще 9 мобільних лазне-пральних модулів, – каже тимчасовий виконувач обов’язків начальника речового складу Об’єднаного центру забезпечення майор Дмитро Голіков. – Також протягом 2021 року ми передали військовослужбовцям близько 180 побутових пральних машин та понад 20 сушильних машин. Причому дана техніка виготовлена закордоном відомими брендами. А ще за нашими накладними до хлопців та дівчат цього року поїхало 131 комплект швидкого нагрівання води.

Офіцер додав, що саме нині ведуться перемовини із керівництвом ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» про передачу Збройним Силам України десятків мобільних лазне-пральних комплексів та модулів. Причому нові МЛПК будуть ще кращими за попередні.

Колектив славиться дружністю та взаємодопомогою

Пишаються в центі й тим, що цього року завдяки спільній турботі про захисників та захисниць України вдалося направити до військ десятки тисяч нових футболок-поло та полегшених черевиків з високими берцями, а також іншого майна.

Серед старожилів частини є економіст речового складу працівник Збройних Сил України Еліна Юдаєва, яка працює  в цій частині з самого її формування. Тож бачила, як розвивався даний колектив.

− Щоб була зрозуміла різниця нашої роботи до війни і нині, наведу яскраві приклади, – каже жінка. – Сім років тому я протягом тижня виписувала не більше трьох накладних. Тільки ж за сьогодні я видала вже 15 документів на видачу майна. Проте труднощі чи великі навантаження аж ніяк не вплинули на дружність та взаємодопомогу, чим завжди славився наш центр. Своїм дітям та онукам я би порадила сюди йти працювати чи служити.

А 24-річний водій продовольчого складу солдат Дмитро Глушко лише місяць як став воїном-контрактником. Проте новачком його не назвеш, адже п’ять місяців тому прийшов до центру строковиком.

– По службі я тут усім задоволений. Мої командири ставлять дуже складні завдання, але спочатку всім забезпечать та поцікавляться моїми проблемами. Можливим бойовим відрядженням, у які наші воїни доволі часто виїжджають, мене не налякати. Навпаки  – хочу скоріше перевірити власні сили, як кажуть, у екстремальних умовах. Адже я мрію рости далі по службі і, можливо, колись дорости до офіцерських погон, – вважає солдат служби за контрактом Дмитро Глушко.

За словами Командування Об’єднаного центру забезпечення Оперативного командування «Схід», найкращими їхніми підрозділами є рота охорони, пожежна обслуга, колектив складу продовольчого та речового майна, розташованого на Дніпропетровщині, а  також всі служби управління центру.

– Ми робимо все можливе, а іноді трохи більше за власні сили, аби захисники та захисниці не відчували якихось тилових проблем. На жаль, не все залежить тільки від нашого центру та тилових структур оборонного відомства в цілому. Проте зі свого боку як можемо прискорюємо процес забезпечення всім необхідним українських воїнів. Тому після прибуття якогось майна до наших сховищ, ми негайно організуємо його доставку до армійських колективів, – насамкінець зауважив підполковник Микола Гарбуз.

Читайте також: Збройні Сили отримали ще 19 мобільних лазне-пральних комплексів

Зустрічаємо літо в оновлених поло, а воду наливаємо в нові фляги

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Кухар

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Військова служба за контрактом з початковою з/п від 51500 до 200000

від 51500 до 200000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Водій категорії С

від 21000 до 22000 грн

Прилуки, Чернігівська область

Водій, водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Уповноважена особа з закупівель

від 21000 до 51000 грн

Полтава, Полтавська область