ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Куди сходити у столиці в День захисників та захисниць: дайджест подій на 14 жовтня

Історія Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Жовтня 2021, 10:08

14 жовтня в Україні — державне свято День захисників і захисниць України. Цей день є неробочим, тому АрміяInform підготувала добірку подій, як відсвяткувати у столиці з користю та задоволенням.

  • Коли: 13–17 жовтня.

Де: На Михайлівській площі.

Спеціалізована виставка «Цифрове майбутнє армії», під час якої для жителів та гостей столиці буде розгорнуто експозицію сучасних зразків озброєння та військової техніки, які формують обриси армії майбутнього. Зможете побачити сучасні зразки озброєння та військової техніки: високоточну зброю, засоби розвідки, зв’язку та автоматизації управління, радіоелектронної боротьби, роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати.

Детальніше про виставку читайте тут.

  • Коли: 14 жовтня о 12:00.

Де: Культурно-мистецький комплекс «Співоче поле».
Виставку «Київський розпис»  організовує Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень за підтримки Департаменту культури України.

Будуть представлені роботи художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва, традиційних предметів побуту. 14 жовтня о 12.00 — концертна програма. Протягом фестивалю його учасники та гості на майданчику амфітеатру зможуть долучитись до створення демонстраційного панно «Київські розписи». Окрім цього, відбудуться концерти, воркшопи, презентації, майстер-класи, конкурси.

  • Коли: З 14 по17 жовтня.

Де: «Парк Київська Русь».

Видовищне святкування Покрови відбудеться в «Парку Київська Русь». На гостей чекає яскрава шоу-програма на історичну тематику з кінно-трюковими виступами, давньослов’янськими розвагами та майстер-класами. А також прогулянки верхи на конях, музеї та експозиції, смачні страви, приготовлені на багатті, і багато цікавого з життя справжнього середньовічного міста. Гості зможуть спостерігати костюмовані лицарські турніри зі стародавніх кінних бойових мистецтв із використанням середньовічної зброї.

  • Коли: 14 жовтня о 9:00.

Де: Михайлівська площа.

Другий щорічний патріотичний велопробіг, присвячений Дню захисників та захисниць України, організував  ГО «Центр гуманітарних місій» спільно з Київським міським центром соціальних служб за підтримки КМДА. Взяти участь може кожен велолюбитель!
Велопробіг  відбудеться на Михайлівській площі, а завершиться маршрут біля Державного Прапора України. Захід спрямований на підняття патріотичного духу в суспільстві та на підтримку наших захисників.

  • Коли: з 14 до 25 жовтня.

Де: Tadzio Gallery.

 Відкриється фотовиставка до Дня захисників і захисниць України «13 ракурсів війни». 13 українських військкорів об’єднали свої роботи у спільну фотовиставку, аби ще раз подякувати воїнам та нагадати суспільству, що війна триває. Усі роботи можна буде придбати, а кошти військкори спрямують на потреби армійців.                                              Вхід вільний. Відкриття виставки 14 жовтня о 17:00.                            Детальніше про виставку читайте тут.

  • Коли: 14 жовтня о 19:00.

Де: Національна філармонія України.

Святковий концерт «Повертайся живим!»,  на якому виступатиме Національний академічний духовий оркестр України. У програмі заплановано романси на вірші Т.Г. Шевченка, «Старовинний запорізький марш» та багато цікавого. Диригент — Олексій Баженов.

  • Коли: 14 жовтня.

Де: Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара».

 «Щорічний фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова», який запрошує до вшанування пам’яті й оспівування історичних звитяг борців за волю України різних історичних епох.

У програмі фестивалю: святкова літургія, освячення інструментів, традиційне кобзарювання у Свято-Покровській церкві, що розпочнеться о 10:00. Концерт кобзарів Київського кобзарського цеху в Музеї Івана Гончара стартує о 16:00. У ньому візьмуть участь Микола Товкайло, Ждан Безвербний, Тарас Компаніченко, Едуард Драч, Сергій Волченко, Ярема Шевчук (Київ). А о 18:00 у музеї розпочнуться народні танці від троїстих музик гурту «ЩукаРиба».

Вхід вільний.

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Водій категорії С – військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Водій кат. B, C, СЕ, D, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Водій – електрик – молодший спеціаліст, Водій

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615