ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майбутні офіцери підрозділів РХБ захисту на фініші практики з експлуатації спецтехніки

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Жовтня 2021, 17:32

– За насиченістю полігонних заходів та різноманітністю тематики такої практики з майбутніми офіцерами підрозділів РХБ захисту ще не було, – так відізвався заступник начальника Військового інституті танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з навчальної та наукової роботи полковник Володимир Марущенко про вишкіл старшокурсників факультету радіаційного хімічного біологічного захисту та екологічної безпеки.

– Практика вже добігає кінця, – каже полковник Володимир Марущенко. – Упродовж майже трьох тижнів майбутні офіцери на базі навчально-тренувального комплексу нашого інституту відпрацьовують низку завдань за призначенням із залученням широкого спектра спеціальних машин. Під час цього заходу ми намагаємось підготувати курсантів до складних реалій офіцерської служби.

Так, на початку практики військовослужбовці засвоїли питання з прийомів та способів роботи зі всіма технічними засобами РХБ захисту щодо проведення розвідки, спеціальної обробки тощо. Далі хлопці щодня виконували якійсь складні завдання під час умовного бою, руху невідомою місцевістю чи виникнення надзвичайної ситуації.

Приміром, неподалік Харкова на території одного з державних промислових підприємств хлопці на практиці ознайомилися  з особливостями будови та розміщення пункту поховання радіоактивних речовин (ПЗРР). Після певного часу викладачі дещо ускладнили завдання та наказали здійснили радіаційну розвідку на визначеній місцевості.

Іншого ж дня майбутні офіцери опрацювали завдання щодо організації та розміщення ПЗРР на території промислового комбінату, з можливими сценаріями розвитку інцидентів із радіоактивними відходами, можливими діями під час ліквідації надзвичайних ситуацій тощо.

А минуло тижня майбутні офіцери як командири підрозділу РХБ захисту працювали з танковими дегазаційними приладами, комплектами ІДК-1, ДК-4. Також вдосконалювали свої практичні навички у проведенні повної спеціальної обробки штатного озброєння чи військової техніки.

Під час цієї практики добре «підкувався» новими знаннями та навичками курсант п’ятого курсу сержант служби за контрактом Павло Олексієнко.

– Ще до навчання в інституті я провів декілька ротацій в районі проведення антитерористичної операції в складі однієї із бойових бригад. Як молодший командир турбувався про долі своїх підлеглих і вчив захищатися від зброї масового ураження. А в Харкові я переходжу на новий рівень своїх знань. Під час цього полігонного виходу те, чого нас навчали в класах, закріпив на практиці, – говорить сержант служби за контрактом Павло Олексієнко.

За словами командування військового інституту, за кілька днів, наприкінці  практики, курсанти відпрацюють питання вимірювання гамма-бета випромінювання на визначених майданчиках ПЗРР за допомогою приладів МКС-У (ДП-5В), МКС-05 чи ИД-02, а також виконають низку інших завдань. У цей день у їхньому розпорядженні буде майже вся спеціальна техніка та прилади підрозділів РХБ захисту.

Читайте також:

Підготовка офіцерів-танкістів у Харкові: курсом на інновації

Фото Олександра Срібного

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Військовий кухар

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

кулеметник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

снайпер 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Електрик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ