ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вони захищали Україну. Втрати Збройних Сил у вересні…

Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 1 Жовтня 2021, 11:40

Морпіх Олексій Куленко – перша бойова втрата ЗСУ у вересні

11.09.21 року. Старший солдат 57-ї ОМПБр Олексій Куленко загинув внаслідок ворожого мінометного обстрілу в районі села Причепилівка Новоайдарського району Луганської області. 

Захиснику України було 36 років, він уродженець села Покотилове Голованівської громади Кіровоградської області. Призвався на військову службу у квітні цього року. Двоє його побратимів – земляків з Кіровоградщини ‒ дістали поранення під час цього обстрілу. Олексію вижити не судилось…

 Поховали в селі Орлове. Залишилися батько та троє доньок.

На Донеччині від ворожого обстрілу поліг Денис Герман «Йожик» 

Солдат Денис Герман із 74-го окремого розвідувального батальйону загинув внаслідок смертельних осколкових поранень, що дістав під час артилерійського обстрілу позицій Збройних Сил України російськими військами 11 вересня 2021 року. 

Його позивний був «Йожик». Родом із Запоріжжя. Він  зовсім трохи не дожив до 32 років. Свого часу закінчив «Класичний приватний ліцей». Мав вищу освіту за спеціальністю «Правознавство», здобув кваліфікацію магістра права. 

«Знову втрата. Внаслідок артилерійського обстрілу зі сторони незаконних збройних формувань загинув військовослужбовець нашої військової частини солдат Герман Денис Сергійович. Біль… Сум… Війна забирає найкращих», ‒ зазначили побратими в дописі в соцмережі.

«Відрізнявся від усіх інших військовослужбовців своєю добротою до тварин. Він дуже любив тварин. Біля нього завжди були котики, це була дуже позитивна людина», – зазначив заступник командира військової частини Едуард Коровник.

Похований на Алеї захисників у Запоріжжі. Залишилися батьки та сестра.

У вантажівку, якою кермував Артур Голуб, влучила ворожа керована протитанкова ракета

12.09.21 року. Артур Голуб  загинув  на Донеччині внаслідок влучення ворожої керованої протитанкової ракети у вантажівку, якою він кермував. Трагедія сталася біля села Верхньоторецьке. 

Довідково. Народився 13 квітня 1994 року в м. Малин Коростенського району Житомирської області. Матрос, водій підрозділу 503-ї ОБМП ВМС ЗС України. Здобував вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. У 503-й ОБМП проходив службу півтора року. 

«Веселий, позитивний хлопець, познайомила нас з ним війна, вже там згуртувалися, познайомилися ближче. Поверталися сюди, спілкувалися, величезна втрата, звісно. Він молодший набагато за мене, велика втрата для всіх», – розповів побратим загиблого Євген.

Похований на Городищанському кладовищі в м. Малин. Залишилася мати та дитина.

Даниліву Дем’яну було 24 роки…

13.09.21 року. Данилів Дем’ян загинув внаслідок кульового поранення голови під час ворожого обстрілу поблизу с. Причепилівки на Луганщині.

Довідково. Народився 12 серпня 1997року в с. Рудники Стрийського району Львівської області. Заочно навчався на ІІ курсі історичного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Старший солдат, командир механізованого відділення 17-го ОМПБ «Кіровоград» 57-ї ОМПБр. 

18 вересня у селі Рудники відбулося прощання з військовослужбовцем Дем’яном Данилівим. Залишилися матір, дві сестри та троє братів.

У Молостова Віктора залишилось двоє дітей

26.09.21 року.  Віктор Молостов загинув під час виконання бойового завдання у смузі відповідальності ОТУ «Схід» внаслідок підриву на ворожому невідомому пристрої. 

Йому було 49 років, мешканець с. Новоолександрівка Красноградського району Харківської області. Старший солдат, командир бойової машини підрозділу 54-ї ОМБр. На військову службу до ЗС України був призваний за частковою мобілізацією у 2015 році.

На батьківщині захисника 29 вересня відбулась церемонія прощання. Велике спільне горе об’єднало воїнів окремої механізованої бригади імені Івана Мазепи Збройних Сил України і жителів селища Новоолександрівка, що на Харківщині. Десятки місцевих мешканців зібралися тут, щоб провести в останню путь свого земляка і сміливого воїна, підтримати його рідних. У Віктора залишилися дружина та двоє дітей.

Стало відомо ім’я захисника, який загинув вчора… 

30.09.21 року. Внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами в районі проведення ООС загинув український військовослужбовець Олексій Стрижак.

«Захищаючи свою Батьківщину, загинув наш земляк – військовослужбовець Стрижак Олексій Володимирович, 1982 року народження. Серце Олексія зупинилось. Але Герої не вмирають! Вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятаємо!» ‒ йдеться у повідомленні.

Під артобстрілом у Кримському загинув Валентин Чепурний, який щойно звільнився із ЗСУ

Напередодні, 11.09.2021 року, у Валентина Чепурного офіційно завершився термін контракту. Під час збору речей, отримання розрахунку та прощання з побратимами він прийняв на себе убивчий удар осколків від міни 120-го калібру, яка впала зовсім поруч.

Йому було 34 роки, мешкав у смт Високопілля Бериславського району Херсонської області. Сержант, військовослужбовець 17-го ОМПБ «Кіровоград» 57-ї ОМПБр. На військовій службі у ЗС України  з 2018 року.

Поховали у смт Високопілля.

Зупинилось серце Аксьонова Віктора…

20.09.21 року помер у районі проведення ООС внаслідок ішемічної хвороби серця (інфаркту) Аксьонов Віктор.

Довідково. Народився 25 квітня 1972 року в м. Ватутіне Звенигородського району Черкаської області. Старший сержант, військовослужбовець 81-ї ОАЕМБр. У 1991 році закінчив навчання у Ватутінському СПТУ № 2, здобувши спеціальність водія-автослюсаря. На військовій службі за контрактом у ЗС України, безпосередньо в районі АТО/ООС, перебував декілька років. 

Похований на міському кладовищі м. Ватутіне. Залишилися мати, сестра, дружина та діти.

Читайте нас в Telegram
Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Охоронець приміщення

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Лікар медичного пункту ДО В/Ч А4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Старший стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Помічник пілота дронів

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290