ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Український малогабаритний комплекс радіорозвідки Plastun бачить ворожі об’єкти за 15 км

Інфографіка Озброєння та техніка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Вересня 2021, 12:21

Малогабаритний тактичний пеленгаційний комплекс Plastun-RP3000 від НВЦ «Інфозахист» завдяки модульності, габаритам та енергоавтономності значно підвищує мобільність груп тактичної радіорозвідки. Про це розповів директор з маркетингу підприємства Едуард Веліканов.

Понад сотню комплексів Plastun-RP3000 поставлено у війська

За його словами, комплекс розробляли в тісній взаємодії з досвідченими фахівцями з радіопеленгації та радіомоніторингу. Під час створення й удосконалення комплексу був використаний практичний досвід бойових дій у районі проведення ООС. Понад сотню комплексів вже поставлено у війська.

Едуард Веліканов повідомив, що Plastun-RP3000 дозволяє пеленгувати системи зв’язку, виявляти сигнали, зокрема із псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ). Це обладнання також визначає місцеположення та відображення координат джерела радіовипромінювання в режимі реального часу з метою створення та актуалізації мапи радіоелектронної обстановки. Крім того, комплекс забезпечує обмін даними по захищеному каналу зв’язку в режимі реального часу для узгодження інформації про розташування та характеристики виявлених джерел радіовипромінювання.

Читайте також: 15-метрова щогла для зв’язку чи спостереження від підприємства «Інфозахист» розгортається лише за 45 секунд

Простими словами, комплекс є своєрідним «біноклем», який дозволяє побачити на відстань до 15 км, де перебуває на мапі радіоелектронної обстановки об’єкт розвідки. Варто додати, що конструкція пеленгатора є доволі вдалою: від фідерної антени йде кабель до блоку обробки та акумулятора, а звідти до 100 метрів кабелю до ноутбуків. Це дозволяє розгорнути установку, наприклад на даху, а оператору заховатися в захищеному місці. Детальніше про це можна переглянути на відео нижче:

Власне програмне забезпечення НВЦ «Інфозахист» дозволяє візуалізувати дані, які надходять до оператора. Зокрема, у вкладці динаміки в режимі частоти із відображенням спектрограми відбувається пошук сигналів в робочому діапазоні та аналіз обстановки в радіоефірі в режимі реального часу. Оператор має можливість здійснювати контроль ефіру в усій смузі миттєвого огляду  20 МГц без додаткових переключень чи налаштувань. 

На мапі із відображенням місцеположення двох напівкомплектів Plastun-RP3000 і їх направленнями пеленгу відображається вся необхідна інформація для роботи оператора. Під час створення, редагування мапи радіоелектронної обстановки оператор має змогу не зупиняти процес виявлення та пеленгації джерел радіовипромінювання чи радіомереж.

Слід відзначити, що у складеному стані комплекс може бути розміщений у двох наплічниках загальною вагою до 39 кг, що забезпечує додаткову зручність та скритність під час переміщення. Це дозволяє розгорнути пеленгаційний комплекс у найвигіднішій точці розміщення та оперативно зібрати необхідні розвіддані.

Окрім стаціонарних об’єктів, пеленгатор Plastun-RP3000 можна встановлювати на техніку, зокрема на мобільний комплекс радіорозвідки «Хортиця-М» (про нього читайте в наступних публікаціях АрміяInform).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України

Начальник сховища

Львів

Військова частина А2678

Національна Гвардія України

від 21000 до 30000 грн

Київ, Київська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 20000 до 20000 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область