ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кубок переможця турніру на честь загиблого Героя України подарували його п’ятирічному сину

Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 30 Вересня 2021, 17:35

На спортивній базі Київського військового ліцею імені Івана Богуна (далі — КВЛ) пройшов четвертий турнір з мініфутболу «Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила». Цього року він набув всеукраїнського розмаху.

Рішення про заснування цього меморіального заходу було ухвалене 2017 року, після загибелі випускника КВЛ Андрія Кизила. Головними цілями Кубка, окрім вшанування пам’яті Героя, стало вдосконалення фізичної підготовленості ліцеїстів і кадетів до служби у Збройних Силах та інших військових формуваннях і виявлення здібних футболістів.

Організатором Кубка стало керівництво ліцею на чолі з Героєм України генерал-майором Ігорем Гордійчуком. П’ять команд, запрошених командуванням навчального закладу для участі у спортивних змаганнях з інших регіонів країни, складалися з ліцеїстів (кадетів) 10-11 класів військово-морських ліцеїв і ліцеїв (коледжів) з посиленою військово-фізичною підготовкою.

— Ці змагання наближають нашу перемогу, заради якої віддав своє життя Андрій Кизило, — звернувся на відкритті турніру до його учасників і гостей генерал-майор Ігор Гордійчук. — Саме у таких турнірах ви робите крок уперед на обраному вами шляху. В них ви зростаєте ідеологічно, психологічно, інтелектуально, фізично. Хлопці й дівчата на передовій відчувають, що за ними йде достойна зміна. Вони відчувають, як ми з вами молимось за них і робимо все для виховання майбутніх офіцерів Збройних Сил України — еліти нашої незалежної держави. Ми очікуємо від вас чесної гри та зміцнення військового братерства. Переможених не буде! Тут виграють усі!

На турнір приїхала зі Львова вдова Андрія Оксана та їхній маленький син Артем. Саме він зробив перший удар по м’ячу, давши початок змаганням.

— Це дуже добре, що для турніру був обраний саме командний вид спорту, який сприяє зміцненню дружби, відчуття взаємовиручки, згуртованості колективу, — поділилась своїми думками Оксана Богданівна. — Андрій завжди був, так би мовити, «командним гравцем». Цьому його навчили дід і батько, теж військові. Принцип, коли всі відповідають один за одного та підтримують один одного, він зміцнив саме тут, у Київському військовому ліцеї. За таким принципом Андрій побудував, як командир, свої відносини зі своїми хлопцями з 1-го батальйону. Він ніколи не говорив «мої підлеглі», а лише «мої хлопці». Тому Андрій і пішов першим у той роковий бій, повів свою команду за собою. Загинув, але переміг!

За підсумками двох днів змагань переможцями «Кубка пам’яті Героя України Андрія Кизила» стала команда Державного навчального закладу «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою». Капітан команди — Ілля Чернишенко. До фіналу також вийшли вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна, капітан команди — Володимир Ковальчук. Вони посіли друге місце. А кадети Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені Молодої Гвардії» вибороли третє місце. Капітан бронзових призерів — віцесержант Кирило Пілюгін.

Звання «Найкращий воротар» отримав Данило Горштинар з Одеського військово-морського ліцею. Найкращим захисником визнано луганчанина Максима Свічку. Найкращим гравцем у нападі став богунівець Володимир Тимощук, який забив шість голів та отримав звання «Найкращий нападник» (бомбардир).

Віцепрезидент Української асоціації футболу (УАФ), славетний півзахисник київського «Динамо» Олег Протасов провів церемонію нагородження й передав командам футбольні м’ячі, сувенірну продукцію від асоціації. Олег Валерійович також подарував від президента УАФ Андрія Павелка начальникові КВЛ генерал-майору Ігорю Гордійчуку м’яч з автографами всіх гравців  Національної збірної України з футболу.

— Цей турнір уперше став усеукраїнським. На ньому були представлені різні регіони нашої Батьківщини, що символізує згуртованість нації, кадетську й ліцеїстську співдружність, — зауважив головний суддя змагань, голова методичної підкомісії з фізичної підготовки КВЛ Микола Томаш. — Ми плануємо розширити географію та коло учасників змагань наступного року.

головний суддя змагань Микола Томаш

Кубок за перше місце у меморіальному турнірі команда-переможець вирішила подарувати синові загиблого Героя Артему як знак пошани до його мужнього батька й символ вдячності всім тим, хто на передовій боронить Україну від московського терористичного режиму, як це з гідністю робив Герой України Андрій Кизило.

Фото Дмитро Юрченко   

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків, Харківська область

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Стрілець-санітар

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ