ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Львівщині стартували українсько-американські навчання Rapid Trident – 2021

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Вересня 2021, 10:26

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського розпочалися багатонаціональні українсько-американські військові навчання Rapid Trident – 2021.

У церемонії урочистого відкриття взяли участь представники Командування Сухопутних військ ЗС України, Оперативного командування «Схід», представники Збройних сил США та країн-партнерів.

– Сьогодні ми спільно відкриваємо нову сторінку історії. Адже розпочинаємо навчання заради майбутнього наших дітей, наших родин, наших народів, заради щасливого майбутнього людства. Я знаю, я вірю, що кожний із вас зосередить усі свої знання, сконцентрує всі свої сили заради того, аби показати країнам-агресорам, що шансів у них немає. Мир, щастя та злагода будуть панувати на Землі! Адже це і є нашою головною метою. Дякую кожному з вас за вашу мужність, дякую урядам ваших країн за їхню мудрість й прагнення взаємодопомоги! – сказав командувач командування підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Палагнюк.

Ритуал відкриття навчань традиційно розпочався з огляду підрозділів країн-учасниць, який провели: з української сторони – бригадний генерал Владислав Клочков, з американської – полковник Майкл Хенсон.

– Переконаний, що ці навчання – це не лише черговий етап удосконалення військової майстерності. Вони є важливим кроком на шляху до євроінтеграції України. Адже посиляться оперативні можливості наших військ, покращиться рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних Сил України, США та партнерів НАТО. Зі свого боку українські військові, які восьмий рік поспіль стримують російську агресію, поділяться з міжнародними колегами унікальним бойовим досвідом, набутим у боях на Донбасі. Дякую усім учасникам навчань та міжнародним партнерам за допомогу для посилення боєздатності української армії! Вірю, що ці навчання допоможуть кожному з вас удосконалити вміння та навички, стати ще кращими і сильнішими, – зазначив керівник навчань Rapid Trident – 2021 бригадний генерал Владислав Клочков.

У єдиному строю учасників цьогорічних навчань пліч-о-пліч стоять воїни п’ятнадцяти країн світу. Крім країн-організаторів України і Сполучених Штатів Америки, в навчанні беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Йорданського Хашимітського Королівства, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Ісламської Республіки Пакистан, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

Крім того, у навчаннях Rapid Trident – 2021 братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Українсько-американські військові навчання RapidTrident – 2021 триватимуть з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь близько 6000 військовослужбовців.

Фото авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Куди планується витратити гроші із заморожених російських активів — Денис Шмигаль відповів

Куди планується витратити гроші із заморожених російських активів — Денис Шмигаль відповів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час міністерського круглого столу в США заявив, що заморожені російські активи будуть направлені на відновлення України.

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Зброя і безпекова ситуація в Україні: Руслан Стефанчук провів зустріч з маршалком Сенату Польщі

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Варшаві обговорив із маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською безпекову ситуацію і нагальні потреби України.

Сили оборони відбили атаку 14 FPV-дронів окупантів на Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили атаку 14 FPV-дронів окупантів на Запорізькому напрямку

На Запорізькому напрямку прикордонники відбили декілька хвиль дронів окупантів.

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

На підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків з тимчасово окупованої території Херсонщини, їм 17 і 16 років.

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Сьогодні перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна на встановлення сучасних інноваційних протезів.

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 226 захисників України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 50100 до 120100 грн

Одеса

Хустський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Кулеметник (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Оператор систем звязку

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Снайпер

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Інструктор з тактичної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область