ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Харчування по-домашньому: таємниці від військових з «Десни»

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 13 Вересня 2021, 17:46

У 2018 році вони одними з перших перейшли на нову систему харчування за Каталогом. Тож, як наразі продукти потрапляють від постачальника до військової їдальні, а згодом і готова смачна їжа на солдатський стіл в одному з найпотужніших навчальних центрів ЗСУ, дізнавався кореспондент АрміяInform.

Від постачальника до армійського складу

Загалом продукти до 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ постачальник доставляє один раз на тиждень.

— Начальник  продовольчого складу отримує їх відповідно до  накладних і перевіряє якість. У разі виявлення неякісних продуктів — він не приймає їх  і відправляє до постачальника. А той повинен негайно їх замінити, —  розповів начальник продовольчої служби однієї з військових частин 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗСУ капітан Вадим Білошин. — Приймаючи продукти, начпрод обов’язково їх переважує. І якщо зазначена вага відповідає дійсності, розміщує їх у відповідних цехах.

Вадим Бiлошин

Як зазначають у навчальному центрі, для м’ясних продуктів обладнані склади з холодильними камерами, де вони зберігаються за категоріями, зокрема свинина, яловичина, куряче філе, м’ясні вироби тощо. Все завжди свіже і випадків щодо постачання неякісних продуктів не було.

Поряд із м’ясними продуктами на складах, в іншому місці, зберігаються і так звані сипучі — різні крупи, цукор, сіль тощо. Водночас, згідно із сезоном, доставляють дуже багато фруктів та овочів.

— На складі є кавуни, яблука, цілий рік можемо замовляти зелень, — підкреслив начальник продовольчої служби.

Далі, після отримання продуктів від постачальника, начальник складу відповідно до заявок виписує накладну. Після цього відбувається їх видача  у військові їдальні згідно з найменуванням страв, які передбачені розкладкою. У кожній їдальні навчального центру старша зміни приймає ці продукти і розвозить їх по цехах зберігання та приготування їжі.

— Відповідно до розкладки продуктів сьогодні в нас є дві іноземні страви. Це салат «Ачік Чукчук» узбецької кухні, а також суп «Тхукпа» тібетської кухні. На друге — картопля по-домашньому, куряче стегно зі спеціями. На сніданок, окрім іншого, була  морква по-корейськи з  маринованими грибами, — зазначив Вадим Білошин.

Також у їдальні навчального центру є пароконвектомати, у яких готують м’ясну групу. У холодному цеху зазвичай готують страви із сезонних та несезонних свіжих овочів.

Гордістю армійських кухарів з «Десни» є і власна домашня випічка, зокрема булочки з родзинками та корицею.

Як оцінюють військовослужбовці харчування в «Десні»

За словами військових, нова система харчування передбачає великий обсяг та асортимент продуктів. Вона набагато різноманітніша і вже перевірена роками.

— Коли я служив строкову, була стара система харчування, і такого розмаїття страв не було. Нині з’явилися різні фрукти, овочів стало набагато більше. І м’ясо стало якіснішим. З’явилися нові салати, супи, — зазначив військовослужбовець служби за контрактом 169-го навчального центру Олексій.

Самі працівники їдальні дуже пишаються таким розмаїттям страв і говорять, що деякі військовослужбовці навіть вдома так не харчуються.

— Готуємо м’ясо по-грузинськи, різні супи, зокрема й сирні, розсольник, борщ український. М’ясо також різне — куряче, свинина, яловичина. Постійно в раціоні є свіжі овочі, салати,  риба. Готуємо також каші, спагеті по-італійськи, картоплю тушковану і картоплю-пюре. Робили і ліниві голубці, тефтелі, — повідомила кухар-інструктор їдальні 169-го навчального центру Наталія Шутенко.

Наталiя Шутенко

На думку працівників їдальні і самих військових навчального центру, їжа тут дуже смачна і її цілком достатньо. І саме якісні продукти та наполегливість кухарів щодо приготування страв є запорукою успіху. Така їжа не поступається навіть домашній.

Читайте також: Харчування у Гончарівському: реалії та фейки

Як харчуються військові з Гончарівського

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
@armyinformcomua
Командир «Ахмату», Суджа, робота з місцевими: Олексій Дмитрашківський розповів про те, що відбулось на Курщині

Командир «Ахмату», Суджа, робота з місцевими: Олексій Дмитрашківський розповів про те, що відбулось на Курщині

Під час функціонування військової комендатури на території рф була проведена велика гуманітарна та просвітницька робота серед місцевого населення. Окрім того, пресофіцеру військової комендатури довелось поспілкуватись і з деякими екцентричними посадовцями країни-агресора.

Сили оборони України проводять активні дії на Очеретинському напрямку

Сили оборони України проводять активні дії на Очеретинському напрямку

З початку поточного тижня, воїни Сил оборони завдали противнику на Очеретинському напрямку відчутних втрат: знешкоджено 755 окупантів.

Просувала російську пропаганду навіть у СІЗО: шанувальниці окупантів висунуто іще одне обвинувачення

Просувала російську пропаганду навіть у СІЗО: шанувальниці окупантів висунуто іще одне обвинувачення

У Харкові триває судовий розгляд чергового кримінального провадження щодо жінки, яка перебуває в ДУ «Харківський слідчий ізолятор». Її обвинувачують у державній зраді, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії рф проти України

Ворог 69 разів атакував позиції Сил оборони

Ворог 69 разів атакував позиції Сил оборони

Від російських артилерійських обстрілів постраждали прикордонні райони нашої країни, зокрема населені пункти Бобилівка Сумської області; Сергіївське, Хрінівка Чернігівської області.

Щось пішло не так: на Лиманщині Signum вполювали «імпортозаміщених» Рембо окупантів

Щось пішло не так: на Лиманщині Signum вполювали «імпортозаміщених» Рембо окупантів

Пілоти батальйону Sіgnum працюють безперервно — день і ніч, і інколи серед окупантів трапляються цікаві експонати.

Від княжих часів до сучасних Сил оборони: роль присяги у взаєминах між державою та воїном

Від княжих часів до сучасних Сил оборони: роль присяги у взаєминах між державою та воїном

Від давнини і дотепер у збройних формувань на Українській землі існувала традиція клятви, подібної до сучасної присяги.

ВАКАНСІЇ

Оператор БпЛА, FPV

від 20000 до 20000 грн

Запоріжжя

Бердянський РТЦК та СП

Водій

від 50000 до 120000 грн

Київ

Військова частина А7039

Стрілець

від 51000 до 121000 грн

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Снайпер

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Фельдшер

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

--- ---