ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

11 вересня — День фізичної культури і спорту України

Історія
Прочитаєте за: 3 хв. 11 Вересня 2021, 8:30

День фізичної культури і спорту в Україні відзначають у другу суботу вересня. Офіційно свято засноване Указом Президента від 29 червня 1994 року (№ 340/94). Цього року воно припадає на 11 вересня.

Спорт є невід’ємною частиною життя для більшості військовослужбовців. Адже загартоване тіло та міцні м’язи для багатьох захисників — це запорука успішно виконаного завдання та навіть збереженого життя.

Тому і на передовій наші армійці облаштовують «спортивні майданчики» з перекладинами, гирями, аби тримати своє тіло в гарному тонусі.

Гартує спорт, окрім тіла, і духовні якості військовослужбовців, переконані головні тренери «Ігор Нескорених» та «Ігор Воїнів» Сергій Конюшок та Василь Вірастюк.

Уже не один рік поспіль імениті стронгмени займаються підготовкою ветеранів, які зазнали поранень та травмувань на війні, у команді «нескорених» та відзначають позитивні зміни в їхньому не лише фізичному, а й морально-психологічному стані.

—  Вже на етапі відбіркових змагань до збірної «Ігор Нескорених»  та «Ігор Воїнів» можна сказати, наскільки спорт позитивно впливає на людей. Надзвичайна енергетика, змагальний дух, підтримка рідних та друзів —  усе це надзвичайно заряджає наших захисників-спортсменів. Особливо ж це помітно після перебування в тренувальному таборі ­— люди, які приходили на національний відбір до збірної, почуваються зовсім інакше. Зникає скутість, з’являється впевненість у собі, ціль в житті і стимул до перемог, — каже Василь Вірастюк.

—  І хоча будь-які змагання — це завжди своєрідний стрес, а надто, коли після важких тренувань спортсмени дізнаються, що змагання перенесені, як склалося цього року з «Іграми Воїнів» через погіршення епідеміологічного стану в США, однак, завдяки спорту хлопці і дівчата збірної відзначають якісні зміни у своєму житті. Вони здобули нових друзів, загартували тіло та  відчули свою цінність. Адже, попри все, життя триває і воно прекрасне. А з неприємностями, пов’язаними з відтермінуванням змагань, ми намагаємося впоратися, підтримуючи спортсменів, — каже Сергій Конюшок.

Хтось із спортсменів збірної зі спортом знайомий був до поранення та травмування на війні, дехто лише починає відкривати для себе таку активність. Але спорт зайняв особливу нішу в житті кожного.

Чим відзначився 2021 рік для армійських спортсменів

Особливим нинішній рік став для спортсменів не лише з України, а й з усього світу. Адже саме цьогоріч відбулися найбільш знакові й найбільш масштабні спортивні змагання за останні 4 роки — ХХХІІ Олімпійські ігри, які тривали з 23 липня по 8 серпня.

Під час Ігор представники понад 200 країн світу розіграли 339 комплектів медалей у 33 видах спорту. Україну на найголовніших спортивних змаганнях представили 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах). За поданням національних федерацій і згідно з міжнародною й національною системою відбору був затверджений поіменний склад збірної України для участі в Олімпійських іграх — 2020 у Токіо.  До складу української збірної увійшли 60 армійських спортсменів, які виступили в 16 видах спорту.

Спортсмени Збройних Сил України вибороли 10 медалей: 1 золоту, 4 срібні та 5 бронзових.

Золото Олімпіади завоював старший лейтенант Жан Беленюк (греко-римська боротьба, вагова категорія до 87 кг).

Срібні призери: старший сержант Олена Старікова (велоспорт), старший солдат Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, вагова категорія 67 кг), працівник ЗС України Анжеліка Терлюга (карате, вагова категорія 55 кг), працівник ЗС України Анастасія Четверікова (веслування на каное-двійці на 500 м).

Бронзові нагороди здобули: капітан Олег Омельчук (стрільба з пневматичного пістолета на 10 м у змаганнях змішаних пар), лейтенант Ігор Рейзлін (фехтування на шпагах, індивідуальне), солдат Станіслав Горуна (карате, вагова категорія 75 кг), молодший сержант Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), працівник ЗС України Ірина Коляденко (вільна боротьба, вагова категорія 62 кг).

Загалом національна збірна України на Олімпійських іграх, які відбулися в Токіо, здобула 19 медалей різного ґатунку.

Підготувала Ольга Мосьондз

Читайте нас в Telegram
МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

МОУ відкрило тринадцятий рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства Оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Про це повідомив заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер під час зустрічі із директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які готували диверсійні атаки проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

Сили оборони уразили черговий ворожий плавзасіб

Сили оборони уразили черговий ворожий плавзасіб

Човен ворога було знайдено і знищено за допомогою скидання боєприпасу з дрона на півдні України.

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

В Україні створять мережу реабілітаційних центрів для поранених військових

Україна у співпраці із західними партнерами створить мережу реабілітаційних центрів для поранених.

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Очільник ГУР розповів, як російські військові нищать своїх же громадян на території рф

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував військові удари на території російської федерації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець у Київ

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Оператор взводу радіоелектронної боротьби

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Військовий психолог

від 21000 до 30000 грн

Харків

Військова частина 3005 НГУ

Інженер з автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін