ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Превентивні вкидання» Кремля за лічені дні до виборів у Росії

Прочитаєте за: 3 хв. 10 Вересня 2021, 9:25

До виборів до Державної Думи РФ залишаються лічені дні. Однак, де ж самі перегони? Замість політичних дебатів, аналізу партійних програм бачимо інформаційний простір, що наповнений жахливими (і, як зазвичай, брехливими) історіями про Афганістан, Україну, ЄС та США, зазначають експерти фактчекінгової платформи EUvsDisinfo. Виключення – це «превентивні вкидання» Кремля, які лише частково пов’язані з політичними перегонами.  Зокрема нещодавно вустами одразу декількох російських чиновників та експертів росіян попередили про те, що Захід «уперто прагне дискредитувати російські вибори». За словами голови Центральної виборчої комісії Росії, ОБСЄ виконує «завдання», формуючи громадську думку про те, що вибори можуть бути нелегітимними. Це, як і схожі повідомлення в минулому, стало реакцією на рішення цієї міжнародної організації не направляти спостережну місію на вибори до РФ. Такий крок зроблено після того, як російська влада в останні хвилини наклала обмеження на кількість міжнародних спостерігачів, істотно підірвавши ефективність та авторитет їхньої роботи. Кремль намагається все пояснити посиланнями на епідеміологічну ситуацію, однак, за оцінкою ОБСЄ, на цей момент жодні обмеження щодо в’їзду та переміщення в країні, пов’язані з пандемією, потенційно не можуть перешкодити розгортанню повноцінної місії для спостереження за виборами. Тобто причини обмежень – штучні.

Водночас кремлівський агітпроп зосередив свій гнів і на Європейському парламенті, який, мовляв, цього разу підступно спланував дебати щодо відносин між ЄС та Росією в середині вересня – «щоб влаштувати провокацію до початку голосування». За словами члена федеральної ради РФ, «будуть вжиті всілякі руйнівні дії для обґрунтування проєктів заяв про невизнання результатів виборів у Росії 2021 року, які вже написані  у (західних) столицях».

Такі повідомлення прокремлівські ЗМІ розповсюджують з метою дискредитації будь-якої можливої критики Кремля з боку ЄС за безпрецедентну розправу над значущими демократичними інститутами в країні. При цьому, вигадуючи зловісні «західні» змови та провокації, кремлівські рупори свідомо ігнорують і затьмарюють темну реальність, що притаманна путінській Росії: репресії проти критиків влади та ліквідація політичної опозиції методами, що варіюються від холоднокровного усунення аж до химерних, а також через цензуру та обмеження свободи слова.

Натхненні нещодавньою публікацією у журналі військової теорії «Воєнна думка», в якій стверджувалося, що проти Росії ведеться «ментальна війна» (докладно читайте в АрміяInform), прокремлівські пропагандисти сповнені пильності та готовності давати відсіч ворогам – «і психологічним, і фізичним». При цьому в інформаційних потугах Кремля Україна залишається призначеним «ворогом номер один», якого перманентно звинувачують у тому, що вона є інструментом Вашингтона проти Росії, здійснює геноцид проти російськомовного населення на Донбасі та нападає на суверенітет та територіальну цілісність Росії (!) своєю «Кримською платформою». Інколи у своїй затятості багатоголосий хор підконтрольних російських ЗМІ збивається з тону. Ось один з останніх шедеврів: «ЄС проводить політику стримування та залякування проти Росії і навіть… татарська меншість у Литві – зброя проти Москви!».

Не дивно, що спантеличені такими «креативами» росіяни традиційно пасивні до голосування. Але й тут під рукою – вірні помічники режиму – кремлівські пропагандисти. Раніше, щоб мобілізувати пересічного російського виборця «збільшити явку», застерігали: «якщо люди не прийдуть і не проголосують, вимушена гомосексуальність стане нормою в Росії». Тепер російські «іміджмейкери» створили образ «Росії в (західній) облозі», тож єдиним можливим виходом має стати рішуча перемога на виборах… над внутрішніми та зовнішніми ворогами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

Протягом минулої доби відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно становлять:

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи телекомунікації інформаційно-телекомунікаційного вузла

від 20000 до 25000 грн

Хмельницький

Військова частина А1056

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

Оператор, лінійний наглядач відділення комунікацій, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Гранатометник відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Стрілець-зенітник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша