ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кросфіт – інноваційна методика фізичної підготовки ДШВ

Публікації Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Вересня 2021, 16:50

Відповідно до призначення Десантно-штурмових військ, до особового складу підрозділів висуваються підвищені вимоги щодо фізичної підготовки. З урахуванням досвіду ведення бойових дій наразі в десанті триває впровадження настанови з фізпідготовки, основаної на методиці спортивних тренувань у військах НАТО. Про це АрміяInform розповіли в Управлінні підготовки Командування ДШВ ЗСУ. Специфіка занять у військових частинах збройних сил західних партнерів передбачає виконання більшої кількості фізичних вправ різноманітного профілю на посилення трьох складових – витривалості, сили та швидкості. Для цього практикується концепція комплексних навантажень за системою кросфіту.

– Планове заняття з фізичної підготовки проводиться щоденно для всього особового складу частини. Кросфіт впроваджується в системі спортивно-масової роботи. Чергування вправ: прес, підтягування і відтискання – відбувається з невеликим відпочинком. Інтенсивні повторення силових елементів змінюються бігом на короткі й середні дистанції. Схема повторюється, – пояснює заступник командира батальйону окремої повітрянодесантної Січеславської бригади майор Ігор Чернобай. – Але не всі готові до вправ із кросфіту відразу. Хтось витримує два кола, хтось більше. Позаяк заняття відбуваються у складі всього підрозділу, кожен військовослужбовець мусить виконувати вправи за мінімальними нормативами. Хто відчуває себе у кращій формі, тренується індивідуально у позаслужбовий час.

2017 року відбулися перші змагання серед частин ДШВ з кросфіту. Ми подивилися, як проходять підготовку до цьогорічного чемпіонату січеславські десантники.

– Інтенсивність занять дуже висока, – каже інструктор з рукопашного бою Січеславської бригади Дмитро, – і щороку фізична підготовка лише набирає обертів. Новації у системі занять дозволяють розширити функціональні спроможності тіла і забезпечують готовність до різнопланових навантажень. Приємно, що присутній азарт між десантними бригадами – учасники вмотивовані перемагати у найважчих конкурентних умовах.

На шляху до чемпіонства армійці працюють не лише самостійно, а й тренуються під керівництвом досвідчених тренерів.

– Команда профільно готується до змагань, і два дні на тиждень приділяє заняттям у тренажерному залі, – говорить головний тренер спортклубу Владислав Грановський. – Я даю техніки, які хлопці самі не зможуть виконати. Коригую рухи, вчу правильно користуватися інвентарем. За півтора місяця роботи поставив важку атлетику, розробив гімнастику. Концепцію занять розробляю заздалегідь. Командна синергія винахідливості, професіоналізму та наснаги дозволяє спортсменам відчутно прогресувати.

Набувають нового рівня витривалості воїни і в районі бойових дій, над моделлю вдосконалення силових якостей яких розмірковує начальник з фізичної підготовки та спорту бригади.

– При виїзді у сектор відправляємо туди і спортивний реманент. Вільний час не марнуємо, а приділяємо заняттям з гирями, гантелями, штангами, долаємо дистанції, – мовить майор Дмитро Солошенко. – Окрім цього, я влаштовую змагання з волейболу, футболу, воєнізованого кросу. Це допомагає розвантажувати психіку після бойових чергувань. Наразі вся увага зосереджена на підготовці до чемпіонату з кросфіту. Є впевненість у перемозі, хоча боротьба буде безпрецедентною, адже від змагань до змагань організатори впроваджують нові номінації та употужнюють нормативи.

Формула спортивного зростання працює в тих, хто проявляє готовність докладати зусилля для досягнення мети – незалежно від життєвих обмежень, які часто є відображенням власної інертності.

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Дизеліст-електрик до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Стрілець-снайпер

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Тракторист, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Дніпро

Л-П ЗВ ВСП