ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У районі проведення ООС визначили найкращих військових кухарів

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 25 Серпня 2021, 11:37

У конкурсі взяли участь три збірні команди, які представляли оперативно-тактичні угрупування «Схід», «Північ» та інші частини Об’єднаних сил.

– Це третій, фінальний етап, – розповідає заступник голови конкурсної комісії полковник Олександр Загороднюк. – Спершу кухарі виборювали звання найкращого у своїх бригадах, далі змагалися на конкурсах оперативно-тактичних угрупувань. Сюди прибули найкращі з найкращих.

У перший день конкурсу учасники демонстрували свої теоретичні знання технології приготування страв, тактико-технічних характеристик засобів приготування та транспортування їжі в польових умовах. Також виконували практичні нормативи з підготовки польових кухонь до роботи та надання першої медичної допомоги.

У другий день кухарі приступили до найцікавішого і найважливішого етапу – практичного приготування страв. За правилами конкурсу команда у складі трьох кухарів мала приготувати на польовій кухні три страви для підрозділу чисельністю 125 військовослужбовців.

– Страви однакові для всіх: сирний суп із грибами і куркою, гуляш із гречаною кашею та салат із капусти, – каже член конкурсної комісії підполковник Юрій Ромашкан. – Усі ці страви є в армійському повсякденному меню. Конкурсанти отримали однакові продукти. Смак, звичайно, буде різний і залежатиме  лише від кухарської майстерності.

Боротьба на конкурсі тривала запекла. Серед учасників – чимало фахівців зі значним досвідом роботи.

Кухар окремої десантно-штурмової бригади солдат Вадим Музиченко

– Це моя улюблена робота, – розповідає кухар окремої десантно-штурмової бригади солдат Вадим Музиченко. – Я багато вчився цій професії. Працював кондитером у ресторані одного з київських готелів. Два рази брав участь у міжнародних конкурсах кондитерів. Виборов друге місце з овочевим десертом, серед інгредієнтів якого були буряк і цвітна капуста.

Вадим свого часу відслужив строкову. Після неї вирішив укласти із Збройними Силами контракт.

– Я подумав, що маю зробити свій внесок у захист нашої країни, – каже він. – Тут роблю те, що добре вмію. Працюю так, аби все було смачним. Здобуваю цікавий професійний досвід. Коли повернуся до цивільного життя – обов’язково втілюватиму в реальність ідеї, які з’явилися під час служби в армії. У Збройних Силах України все трохи інакше, ніж у столичних ресторанах. На конкурсах кондитерів ти дієш індивідуально і здобуваєш визнання лише для себе. У війську ти – командний гравець.

Усі учасники приготували страви з багатим і вишуканим смаком. Після дегустації конкурсна комісія визначила найсмачніші.

У підсумку перше місце посіла збірна кухарів оперативно-тактичного угрупування «Схід» у складі Максима Кондітерова, Інни Ліпової та Зої Погрібної.

Перше місце в індивідуальному заліку виборов кухар окремої десантно-штурмової бригади Вадим Музиченко, друге місце здобула кухар окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Ольга Мосюк, третє – кухар окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Інна Ліпова.

– Організовуючи цей конкурс, ми мали на меті не лише визначити рівень професійних навичок кухарів, – каже полковник Олександр Загороднюк. – А й прагнули створити умови, в яких найкращі кухарі могли б обмінятися досвідом, навчитися новому, впевнитися у власних можливостях, відчути водночас і  атмосферу змагання та суперництва, і товариськості. Учасники конкурсу кажуть, що це вдалося.

А приготовленими стравами пообідали військовослужбовці частини, на базі якої тривав конкурс. Вони щиро подякували кухарям за роботу і підтвердили висновок конкурсної комісії: страви мали неперевершений смак.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор взводу зв’язку

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Водій-механік евакуаційного відділення

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Зовнішній пілот, оператор ударних БПЛА

від 30000 до 90000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО