Країна-агресорка тривалий час намагалася насаджувати нам свою культуру та мову… Навесні 2022 року у відомого українського музиканта, телеведучого та військовослужбовця Миколая Сєрги народилася…
У конкурсі взяли участь три збірні команди, які представляли оперативно-тактичні угрупування «Схід», «Північ» та інші частини Об’єднаних сил.
– Це третій, фінальний етап, – розповідає заступник голови конкурсної комісії полковник Олександр Загороднюк. – Спершу кухарі виборювали звання найкращого у своїх бригадах, далі змагалися на конкурсах оперативно-тактичних угрупувань. Сюди прибули найкращі з найкращих.
У перший день конкурсу учасники демонстрували свої теоретичні знання технології приготування страв, тактико-технічних характеристик засобів приготування та транспортування їжі в польових умовах. Також виконували практичні нормативи з підготовки польових кухонь до роботи та надання першої медичної допомоги.
У другий день кухарі приступили до найцікавішого і найважливішого етапу – практичного приготування страв. За правилами конкурсу команда у складі трьох кухарів мала приготувати на польовій кухні три страви для підрозділу чисельністю 125 військовослужбовців.
– Страви однакові для всіх: сирний суп із грибами і куркою, гуляш із гречаною кашею та салат із капусти, – каже член конкурсної комісії підполковник Юрій Ромашкан. – Усі ці страви є в армійському повсякденному меню. Конкурсанти отримали однакові продукти. Смак, звичайно, буде різний і залежатиме лише від кухарської майстерності.
Боротьба на конкурсі тривала запекла. Серед учасників – чимало фахівців зі значним досвідом роботи.
– Це моя улюблена робота, – розповідає кухар окремої десантно-штурмової бригади солдат Вадим Музиченко. – Я багато вчився цій професії. Працював кондитером у ресторані одного з київських готелів. Два рази брав участь у міжнародних конкурсах кондитерів. Виборов друге місце з овочевим десертом, серед інгредієнтів якого були буряк і цвітна капуста.
Вадим свого часу відслужив строкову. Після неї вирішив укласти із Збройними Силами контракт.
– Я подумав, що маю зробити свій внесок у захист нашої країни, – каже він. – Тут роблю те, що добре вмію. Працюю так, аби все було смачним. Здобуваю цікавий професійний досвід. Коли повернуся до цивільного життя – обов’язково втілюватиму в реальність ідеї, які з’явилися під час служби в армії. У Збройних Силах України все трохи інакше, ніж у столичних ресторанах. На конкурсах кондитерів ти дієш індивідуально і здобуваєш визнання лише для себе. У війську ти – командний гравець.
Усі учасники приготували страви з багатим і вишуканим смаком. Після дегустації конкурсна комісія визначила найсмачніші.
У підсумку перше місце посіла збірна кухарів оперативно-тактичного угрупування «Схід» у складі Максима Кондітерова, Інни Ліпової та Зої Погрібної.
Перше місце в індивідуальному заліку виборов кухар окремої десантно-штурмової бригади Вадим Музиченко, друге місце здобула кухар окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Ольга Мосюк, третє – кухар окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Інна Ліпова.
– Організовуючи цей конкурс, ми мали на меті не лише визначити рівень професійних навичок кухарів, – каже полковник Олександр Загороднюк. – А й прагнули створити умови, в яких найкращі кухарі могли б обмінятися досвідом, навчитися новому, впевнитися у власних можливостях, відчути водночас і атмосферу змагання та суперництва, і товариськості. Учасники конкурсу кажуть, що це вдалося.
А приготовленими стравами пообідали військовослужбовці частини, на базі якої тривав конкурс. Вони щиро подякували кухарям за роботу і підтвердили висновок конкурсної комісії: страви мали неперевершений смак.
Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.
«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.
Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.
Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.
Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.
347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.
Захищаємо світ
від 23500 до 53500 грн
Кам'янка-Бузька
Військова частина А4623
від 20000 до 120000 грн
Запоріжжя
229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО
Країна-агресорка тривалий час намагалася насаджувати нам свою культуру та мову… Навесні 2022 року у відомого українського музиканта, телеведучого та військовослужбовця Миколая Сєрги народилася…