ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кубок захисників України – 2021: хто зіграє у фіналі?

Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Серпня 2021, 19:49

В Одесі відбулося свято футболу. Як уже повідомляла АрміяInform, до 30-річчя Незалежності України на стадіоні «Чорноморець» відбудеться Великий фінал Кубка захисників України. І, нарешті, після тривалої боротьби чотири найсильніші футбольні команди зустрілися, аби визначити фіналістів найочікуванішої спортивної події серед команд Ліги учасників АТО.

− Цього року в нас на один Всеукраїнський турнір стало більше.  Кубок захисників України − це аналог змагань на Кубок України з футболу. Матчі цього турніру відбувалися водночас із матчами сьомого сезону чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО 2021 майже в усіх областях. Із 98 команд нашої Всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО в турнірі взяли участь 64, а це понад 2000 учасників бойових дій. Тобто ми побачили, що формат, який ми випробували цього року, є дієвим і подобається гравцям. Сподіваюся, що турнір «приживеться» і також стане щорічним, − говорить президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко.

Він зазначив, що незмінною залишається головна мета проведення таких змагань − вшанування пам’яті всіх загиблих побратимів, тому традиційно кожен матч починається з хвилини мовчання.

− Я щиро вдячний керівництву футбольного клубу «Чорноморець». Вони вже багато років надають поля для ігор, це неабияка підтримка. А також керівникам силових структур, які виявляють розуміння та надають можливість захисникам України брати участь у футбольних турнірах, що є результативною спортивною реабілітацією після повернення з війни, − зауважив Руслан Руденко.

Після традиційних урочистостей розпочалися напружені півфінальні матчі й стало відомо, хто зійдеться у запеклій боротьбі на одній з найкращих футбольних арен України.

У  першому півфінальному матчі між ФК «Маріуполь АТО» ЗС України та ФК «Волинь АТО» гра видалася нелегкою, адже команди були рівні у своїх силах. Перший тайм обидві команди провели на максимальну потужність із моментами біля обох воріт, але без забитих м`ячів. Проте другий тайм був геть іншим. Із рахунком 5:0 ФК «Маріуполь АТО» перемогла авторитетного противника.

− Я пишаюся командою і надзвичайно задоволений результатом. У нас чимало вікових гравців, які, незважаючи ні на що, показали потужну гру. А ще хотів би привітати наших хлопців, які за певних обставин не змогли приїхати на гру, ця перемога для вас, − сказав  капітан команди «Маріуполь АТО» Ігор Белюков.

Не менш напружені баталії точилися і в іншому півфінальному матчі, де з’ясовували стосунки ФК «Ягуар» НГУ та ФК «Слов’янськ АТО».

Гра виявилася напруженою, боротьба точилася на кожному клаптику футбольного поля, але футболісти ФК «Слов’янськ АТО» довели, що вони сильніші. Гра закінчилася з рахунком 4:1 на їхню користь.

Голова Національного Комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України, командир батальйону імені генерала Кульчицького полковник Віктор Толочко відзначив, що команди в ігровому плані зростають з кожним роком.

− На полі до останнього точилася справжня боротьба. Приємно спостерігати, як зростають наші футболісти. Якщо спочатку нашого існування ми мали гру на рівні вуличних команд, то сьогодні – це абсолютно інший рівень. І Кубок захисників України − це ще одна можливість підвищити планку футболістів-аматорів, − говорить Віктор Толочко.

Але попри те, що футбольні турніри Ліги учасників АТО відбуваються в Україні вже сім років і є наймасштабнішою в нашій країні програмою спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС, як зазначають організатори, на жаль, жодної допомоги за ці 7 років від держави не було.

− Ми зверталися до Міністерства ветеранів і до федерації футболу, але поки що результату нуль. Будемо пробувати достукатися до них і віримо, що зрештою нас почують, − зауважив Руслан Руденко.

Отож, вже післязавтра у День Незалежності України, 24 серпня, на стадіоні «Чорноморець» переможці півфіналів зійдуться між собою у фінальному поєдинку за перший в історії Кубок захисників України. Усі охочі можуть прийти і підтримати захисників України.

Довідково. Футбольні турніри Ліги учасників АТО відбуваються в Україні вже сім років. Це наймасштабніша в нашій країні програма спортивної реабілітації учасників бойових дій і ветеранів АТО/ООС. Організатором та засновником цих змагань є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання «Українці Разом».

Наразі команди Ліги учасників АТО беруть участь у таких турнірах: Кубок Героїв АТО (аналог чемпіонату України), Суперкубок Героїв АТО/ООС України (матч, у якому зустрічаються цьогорічний переможець турніру з минулорічним тріумфатором), Кубок Об’єднаних сил (беруть участь найкращі команди від кожної силової структури) та чемпіонату Європи з футболу серед ветеранів війни.

Фото авторів

Денис Бігун

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

Ворожий дрон влучив у цивільний автомобіль — двоє людей зазнали поранень.

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (3 кат.), технік, фахівець зв’язку

до 22000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Бойовий медик в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Фельдшер, інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Гранатометник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Оператор відділення радіоелектронної боротьби

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП