ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як в Одесі відзначатимуть річницю Незалежності України

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Серпня 2021, 19:12

До 30-ї річниці Незалежності України в Одесі запланували безліч подій. Серед них кінофестиваль, виставки, акції та диктант з української мови.

Під час Вишиванкового фестивалю, який розпочнеться 22 серпня, відбудеться приблизно 20 акцій та заходів. Зокрема, масовий диктант з української мови, акція пам’яті, урочисте підняття прапора та акція «Вишиванковий ланцюг». Протягом цього часу на Приморському бульварі працюватимуть фотозони та ярмарок народних майстрів.

Слід також звернути увагу на оперно-балетний фестиваль «Оксамитовий сезон в Одеській опері», який триватиме з 22 серпня до 15 вересня.

Під час відзначення Дня Державного Прапора України, 23 серпня, відбудеться виставка «Символи української держави». За словами організаторів, виставка розповість про історію прапора, герба та гімну України. Презентація відбудеться в Одеському історико-краєзнавчому музеї. Також мешканці та гості міста з 10:00 до 16:00 зможуть безкоштовно відвідати всі експозиції музею на вулиці Гаванна, 4 та музею «Степова Україна» на вулиці Ланжеронівська, 24а. У цей день відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України біля будівлі Одеської міської ради на Думській площі, Приморському бульварі. Урочисте розгортання та підняття синьо-жовтого стяга завдовжки 30 метрів на Потьомкінських сходах відбудеться об 11:00 під музичний супровід оркестру ВМС ЗС України.

Звісно ж, саме 24 серпня, під час відзначення 30-ї річниці Незалежності України, у Південній Пальмірі відбудуться найбільш урочисті  заходи. Зокрема, за участю національного флоту та інших складових Сектору безпеки та оборони України.

Також відбудеться акція «Вишиванковий ланцюг». Її проведуть у центрі міста, біля пам’ятника Дюку де Рішельє.

Водночас триватиме фестиваль народної творчості «На хвилях Єднання», мультиплікаційний фестиваль та креативний простір, який облаштують у середньовічній фортеці у Білгород-Дністровському районі. Подія матиме декілька майданчиків: музичний, виставковий, спортивно-розважальний, гастрономічний та народних промислів.

У програмі заходу також передбачено гастрономічну церемонію «Коронна страва», атракцію народних ремесел та художніх промислів, виступ фольклорних колективів, ігри та розваги для дітей, спортивні змагання «Слідами Геркулеса» й гала-концерт мистецької премії «Золота молодь 2021».

Увагу всіх присутніх приверне і синьо-жовтий автопробіг до Дня Незалежності. Автоколона формуватиметься біля пам’ятника Дюку де Рішельє о 16:30, а на площі 10 Квітня автівки зупиняться для спільного фото.

Увечері того ж дня на Потьомкінських сходах відбудеться концерт за участю українських виконавців. Просто неба для мешканців та гостей міста виступатимуть українські electro-folk гурти ONUKA та НАОНІ Оркестра і відомий рок-гурт БЕZ Обмежень. Гала-концерт завершиться о 22.30 феєрверком на Думській площі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Стрілець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 23000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Бойовий медик роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область