ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Де артилерія розриває тишу потужними залпами

Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Серпня 2021, 19:33

На Приазов’ї сьогодні розпочався третій етап конкурсу на найкращу артилерійську батарею Сухопутних військ. Наразі між собою змагаються реактивники – батареї РСЗВ БМ-21 «Град» трьох окремих механізованих і однієї окремої гірсько-штурмової бригад. Реактивна артилерія виконує стрільби на полігоні «Урзуф».Водночас з реактивниками на цьому ж полігоні завершують змагання протитанкісти – батареї МТ-12 «Рапіра» двох окремих артилерійських бригад.

Позаду вже два перші етапи конкурсу, під час яких змагалися підрозділи військових частин зі ствольною артилерією на озброєнні. Причому, змагання відбувалися окремо для батарей самохідних артилерійських установок і для причіпної артилерії. Перший етап відбувся на території міжвидового центру підготовки підрозділів «Дівички», що на Київщині.Там між собою з’ясовували, хто сильніший, протитанкісти з МТ-12 «Рапіра» на озброєнні, самохідники на 2С19 «Мста-С» та гармаші з причіпними 2А36 «Гіацинт-Б».

Другий етап проходив уже на Приазов’ї. Спочатку змагалися батареї 2С1 «Гвоздика» калібру 122мм, а згодом долучився і 152-й калібр – «Гіацинт-Б» інших бригад.

Як розповіли журналістові АрміяІnform в управлінні ракетних військ і артилерії командування підготовки Командування Сухопутних військ, у конкурсі на найкращу артилерійську батарею цього року беруть участь 20 команд-підрозділів, що представляють чотири оперативних командування. Змагаються вони у чотирьох підгрупах за різновидом озброєння: мінометна, самохідна й причіпна, протитанкова та реактивна артилерія. Відбуваються змагання у чотирьох номінаціях: тактична, індивідуальна, спеціальна і спортивна.

Конкурс триває уже два тижні, і за підсумками першого етапу змагань місця розподілилися наступним чином. Серед батарей самохідних артилерійських установок найкращими виявилися гармаші артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. Друге, третє й четверте місця вибороли відповідно батареї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка, окремої мотопіхотної Маріупольської бригади та окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. З-поміж батарей з причіпними гарматами на озброєнні «золото» здобули гармаші окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ», «срібло» – знову ж таки артилеристи з Бердичева, батарея артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, «бронзу» – окрема артилерійська бригада імені Великого князя Вітовта, і четвертими стали артилеристи окремої артбригадиімені гетьмана Данила Апостола.

Відсьогодні тишу на Приазов’ї розриватимуть пуски реактивних систем залпового вогню, і зрештою стане відомо, хто ж таки найкращий серед протитанкістів. А наступний тиждень стане четвертим, завершальним етапом конкурсу – змагатимуться мінометники й підбиватимуть остаточні підсумки змагань.

Фото Олега Калашнікова

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Стрілець

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Опеpатоp-топогеодезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Робота в лавах ЗСУ за КОНТРАКТОМ

від 20000 до 120000 грн

Гусятин

Гусятинський ТЦК та СП

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130