ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як для ветерана АТО з Одещини хобі стало улюбленою професією

Life story Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Серпня 2021, 14:18

Приклад ветерана АТО, інваліда війни, а нині успішного підприємця Олександра Веселкова з міста Чорноморськ, що на Одещині, не лише викликає особливу повагу, а є стимулом у починаннях для будь-кого з учасників російсько-української війни.

Звичне життя змінилося для Олександра у 2014-му, з початком російської агресії. Його призвали до лав ЗС України за мобілізацією. У складі 18-го батальйону тероборони 28-ї омбр брав участь в обороні Маріуполя. Його підрозділ займав позиції біля Павлополя. Олександр був старшим солдатом, виконував обов’язки заступника командира взводу. Підготовлених людей тоді бракувало, тому командування довірило 31-річному старшому солдату, який мав за плечима досвід строкової служби, керувати підрозділом.

 

Тоді на цьому напрямку відбувалися жорсткі бої. Практично щодня позиції, на яких перебував Олександр Веселков із побратимами, ворог обстрілював з важкого озброєння: артилерії, мінометів, РСЗВ «Град», «Ураган». Рік Олександр провів на передовій у складних умовах: як побутових, так і психологічних. Після демобілізації повернувся у рідний Чорноморськ, але далось взнаки перебування на війні: почалися проблеми зі здоров’ям. Довго лікувався, проходив реабілітацію, та діагноз виявився дуже неприємним і Олександр отримав інвалідність. Як кажуть, треба було починати життя заново. Але вчорашньому воїну вистачило мужності й сили волі, щоб не впасти у відчай. Добре, що в цей складний час поруч були рідні та бойові товариші з Громадської організації ветеранів та інвалідів війни «Рапіра», які допомагали і підтримували Олександра в його справах.

У 2016-му, дізнавшись про відкриття в Одесі міжнародного проєкту «Норвегія-Україна» з професійної перепідготовки і соціальної адаптації учасників АТО/ООС, вступив на тримісячні курси на базі Університету Ушинського за фахом «Менеджмент підприємницької діяльності». Отримав свідоцтво Міністерства освіти, міжнародний сертифікат і диплом Університету NORD. Програму цього курсу розроблено спільно з Норвезьким Університетом NORD і Університетом Ушинського. 

Одразу постало питання визначення з напрямком підприємництва. Як згадує ветеран, він вирішив зайнятися справою, яка могла стати не тільки вигідною, а й приносити йому моральне задоволення. До того часу створення шкіряних виробів і аксесуарів було для нього лише хобі. Адже сам процес виготовлення гаманців, портмоне, візитниць, сумочок й інших виробів дозволяв проявити творчі здібності, заспокоював нервову систему, відволікав від негативних думок. У кожний виріб він вкладав не тільки час і кропітку працю, а й душу і серце. Спочатку майстрував на замовлення друзів та знайомих. Згодом зрозумів: людям вони подобаються і необхідні в повсякденні. Тоді остаточно вирішив і склав бізнес-план, узяв безвідсотковий кредит, зареєстрував приватне підприємство, отримав ліцензію і робота пішла. Нині Олександр знаний у місті майстер, зокрема ексклюзивних виробів. Ті, хто замовляв щось у нього, відзначають – зроблено все дуже якісно і з любов’ю. Матеріали Олександр використовує тільки вищого ґатунку, працює на сучасному обладнанні, вивчає новітні технології й користується модними трендовими лекалами.

Приємно спостерігати, як під руками Олександра народжуються справжні шедеври і яке задоволення він отримує від своєї роботи. Вона приносить йому і родині не тільки матеріальний статок, а й надихає на позитив, надає додаткову енергію для повноцінного життя.

Познайомитися з Олександром і роботами майстра можна на його сторінці у Facebook (Alexandr Veselkov).

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Бійці з Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки відпрацювали по цілях з допомогою ударних БПЛА.

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Психолог

від 13000 до 13000 грн

Київ

Державна прикордонна служба України

Інструктор з радіо-та супутникового зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-санітар медичного пункту (ЗСУ)

від 50000 до 120000 грн

Київ

243 окремий батальйон Сил ТрО