ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До чого готуються майбутні військові медики?

Військова медицина Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Серпня 2021, 10:27

На фінішній прямій навчальний збір студентів кафедри медицини катастроф та військової медицини Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова. Триває тактико-стройове навчання «Організація медичного забезпечення механізованого батальйону в обороні», під час якого студенти відпрацюють низку практичних питань.

За легендою навчання, батальйон прибув у визначений район і приступив до розгортання бойового порядку. Особовий склад медслужби почав розгортати медпункт батальйону з приданою їй автоперев’язувальною медичною ротою бригади.

Студенти під керівництвом викладачів кафедри та фахівців Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону набувають досвіду й отримують практичні навички з виконання визначених перед медичною службою батальйону в оборонному бою завдань.

Практичні заняття чотирьох навчальних взводів тривають кілька днів на чотирьох локаціях. Одна з них, де відпрацьовують пошук і евакуацію поранених, розташована у лісопарковій зоні, інші — на території університету. Тут майбутні офіцери-медики вивчають тактичну медицину, тренуються у розгортанні медпункту батальйону та наданні домедичної допомоги.

— На час зборів 125 юнаків і дівчат призвані через територіальні центри комплектування на строкову службу, що завершиться для них складанням Військової присяги. Після навчання і атестації вони отримають первинне офіцерське звання «молодший лейтенант медичної служби запасу», — розповідає викладач кафедри підполковник запасу Євген Івашкевич. — Перед початком збору з найбільш підготовлених студентів ми призначили командира роти, командирів взводів та відділень. Нині вони також набувають навичок керівництва особовим складом.

Серед таких — студент Олександр Диба з Білої Церкви. Юнак розповідає, що навчатися на кафедрі медицини катастроф та військової медицини вирішив, щойно вступив до університету.

— Ще зі школи я почав їздити на різноманітні вишколи, пов’язані з військовою підготовкою, — говорить Сашко. — Був у Десні, Великополовецькому та інших полігонах Збройних Сил і Нацгвардії. Певно, через ці вишколи і прийшов навчатися на кафедрі. Не кажу, що планую своє військове майбутнє, але отримати цю підготовку по-справжньому бажаю. Час покаже, як складеться лікарська доля надалі.

Однокурсниця, а на час зборів — підлегла Олександра Наталія Стопінчук наслідує лікарську династію за прикладом батька. Говорить, що два роки тому на їхній потік набрали 125 студентів із понад 600 однокурсників.

— Навчання на кафедрі різноманітне, ми вивчаємо такі медичні дисципліни, яких не опановують інші студенти. До прикладу — токсикологію, — ділиться дівчина.

Окрім викладачів кафедри, практичні заняття з майбутніми офіцерами запасу проводять досвідчені офіцери-медики з ВМКЦ Центрального регіону. Вони навчають тактичної медицини, домедичної допомоги й розгортання автоперев’язувальної.

— Ми пояснюємо, як виконувати ці завдання у секторі обстрілу, надавати перевагу пораненим, у кого більша крововтрата, вчимо, що першим на допомогу до поранених іде той, хто перебуває найближче, а поранених з поля бою виносять так, аби це було зручно й безпечно, — розповідає полковник медслужби В’ячеслав Коваль.

Навчальний збір добігає кінця, і майже половина студентів — понад півсотні юнаків і дівчат — планують продовжити навчання у Військово-медичній академії та подали відповідні документи. Це майбутнє медичної служби ЗСУ, молоді, енергійні, вмотивовані медики, у яких велике майбутнє та перспективи.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

ГУР: російська інформ-операція «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

ГУР: російська інформ-операція «Ухилянт» застосовує проти України відео і «народні» пісні

Останнім часом у ТікТок та інших соцмережах один за одним з’являються ролики, на яких нібито українські чоловіки знімають себе на відео за кордоном на відпочинку та називають себе «ухилянтами».

США і Канада оголосили про нові санкції проти білорусі через підтримку агресії рф проти України

США і Канада оголосили про нові санкції проти білорусі через підтримку агресії рф проти України

Сполучені Штати Америки й Канада оголосили про накладання нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб у білорусі, причетних до підтримання режиму самопроголошеного президента олександра лукашенка.

Внаслідок обстрілу Донеччини одна людина загинула, а двоє поранені

Внаслідок обстрілу Донеччини одна людина загинула, а двоє поранені

З артилерії росія накрила місто Красногорвіку, де було вбито жінку, ще двоє мешканців зазнали поранень.

У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

Ворог намагається проводити активні бойові дії по всій ділянці фронту на Бахмутському напрямку, проте зазнає невдач через низький морально-психологічний стан підрозділів.

Ворог обстріляв 13 областей України

Ворог обстріляв 13 областей України

Були атаковані 100 населених пунктів та 64 об'єкти інфраструктури. 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Військовослужбовець, медична сестра, фельдшер

від 22000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Стрілець

від 21000 до 130000 грн

Івано-Франківськ

75 батальйон 102 бригада

Водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Оператор FPV-дронів

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО