ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Що обговорювали представники Командування Повітряних Сил разом з американськими партерами у Вінниці

Міжнародні навчання Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Липня 2021, 15:45

Підготовку до масштабних міжнародних навчань, доцільність створення в Україні міжнародного центру підготовки пілотів, спільні тренування рятувальників, а також американські літаки на українських аеродромах. Ці та інші питання представники Командування Повітряних Сил обговорили разом з американськими партерами під час робочої зустрічі.

Військово-повітряний аташе при Посольстві США в Україні підполковник Джон Картер, хоч і нещодавно призначений на посаду, у Вінниці вже не вперше. Цього разу його супроводжував представник Національної гвардії штату Каліфорнія майор Кенджі Мацуда.

Оскільки з авіаторами авіаційного крила ВПС Національної гвардії штату Каліфорнія у наших Повітряних Сил давні партнерські відносини та й плани на подальше двостороннє співробітництво — амбітні, дискусія була жвавою.

Важливою темою для обговорення стало наступне «Чисте небо». Присутні пригадали, як три роки тому двостороннє навчання «Чисте небо – 2018», яке проходило на базі аеродрому, що на Хмельниччині, стало найпотужнішим заходом з бойової підготовки, який американські та українські військові льотчики провели у тісній взаємодії як у небі, так і на землі.

— До такого масштабного міжнародного навчання треба готуватись не один рік за всіма НАТОвськими нормами, — сказав заступник начальника штабу Повітряних Сил ЗС України полковник Геннадій Шелудько, який, власне, й очолив українську делегацію на зустрічі. — Саме тому ми й проводимо такі зустрічі, де плануємо, обговорюємо деталі.

Полковник висловив подяку американській стороні за надану матеріально-технічну допомогу, а саме: обладнання українських військових аеродромів сучасними засобами радіонавігації та посадки за стандартами НАТО, обмін досвідом щодо застосування безпілотних літальних комплексів, курсову підготовку військовослужбовців Повітряних Сил, що регулярно проводять тренувальні місії Командування ВПС США в Європі.

Також сторони зупинились на обговоренні перспективи створення в Україні міжнародного центру підготовки пілотів на кшталт Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що є у розпорядженні Сухопутних військ на Львівщині.

Українські пошуковці, яких представляв підполковник Юрій Сметана, поділились досвідом, здобутим у воєнному конфлікті на сході країни, власними підходами до проведення пошукових робіт і виживання у сучасних реаліях. Наші фахівці запропонували проведення спільних з каліфорнійцями тренувань фахівців з пошуково-рятувального забезпечення й виживання льотного складу.

Із зацікавленням гості слухали виступ представника бригади транспортної авіації – командира загону авіаційної ескадрильї капітана Федора Шпортія. Офіцер розповів про завдання, які виконує авіаційна бригада, можливості аеродрому, спільні навчання з міжнародними партнерами. Присутні пригадали, як менше ніж рік тому під час стратегічного багатонаціонального навчання «Об’єднані зусилля – 2020» тут базувались уже добре відомі українському небу конвертоплани V-22 Osprey та славнозвісний транспортник МС-130.

— Українські льотчики будуть завжди раді бачити американських союзників на нашому аеродромі, а особливо льотчиків транспортного крила Національної гвардії штату Каліфорнія, — запевнив Федір Шпортій.

Фото з офіційного візиту американської делегації та спільних навчань «Чисте небо –2018» та «Об’єднані зусилля – 2020».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Вогнеметник у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Київ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Водій категорії B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Механік-водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго