ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із загиблим 5 липня офіцером бригади «Холодний Яр» Богданом Бродовським попрощалися на Дніпропетровщині

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Липня 2021, 12:32

Віддати останню шану побратимові у гарнізонний Будинок офіцерів селища Черкаське прийшли родичі, друзі, колеги та небайдужі громадяни, які схилили голови перед полеглим героєм, усвідомлюючи непомірно високу ціну подвигу захисника. 

Богдан Віталійович Бродовський народився 17 квітня 1984 року в місті Гайсин на Вінниччині. У 2002 році вступив на строкову службу, потім підписав контракт зі Збройними Силами. У 2005 році вступив до військового інституту м. Одеса, який указом міністра оборони за рік у повному складі було переведено до Львова. У національному університеті «Львівська Політехніка» курсант Бродовський вчився за напрямом підготовки «Тилове забезпечення», спеціалізацією – «Організація продовольчого забезпечення». У 2009 році здобув повну вищу освіту та офіцерське звання, а з 2014 року обійняв посаду начальника продовольчої служби окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

‒ Богдан Бродовський – бойовий офіцер, пройшов Іловайськ, був на шахті «Бутівка», в Авдіївці, у Пісках у 2014‒2015 роках, – каже капелан військової частини отець Олександр.

У 2017 році Богдан Віталійович перевівся до корпусу резерву, наступного року звільнився з лав Збройних Сил. У 2019 році досвідчений начальник служби тилу повернувся в окрему механізовану бригаду резерву, а у 2021 році знов долучився до «холодноярців» на посаді заступника начальника тилу логістики.

Майор Бродовський Богдан Віталійович удостоєний відзнакою Командування окремої механізованої бригади «Холодний Яр» першого ступеню посмертно.

Побратими згадують Богдана Бродовського як безконфліктну, завжди усміхнену, надзвичайно чуйну людину.

‒ Богдан був офіцером, якого всі поважали і любили. Справжній професіонал, безвідмовний, простий у ставленні до солдатів. Він був нам не лише командиром, а й товаришем і другом, – розповідає посестра Юлія. 

Був ревним футбольним вболівальником, разом із побратимами дивився матчі та дуже підтримував збірну.

‒ Важко говорити в минулому часі. Він був другом у найвищому сенсі цього слова, ‒ говорить побратим Ігор. – Ми були як родичі, я його називав кумом. Він вирішував будь-які питання і ніколи ні з ким не сперечався. Востаннє бачилися в день загибелі. Ми обійнялися під час зустрічі. Богдан забув у мене свій телефон на зарядці, мобільний надіслали за ним іншою машиною, але передати не встигли.

Богдан Бродовський був турботливим і люблячим батьком. Залишилися у героя мама, рідний брат, дружина та четверо дітей. Поховали воїна в селі Вільне Дніпропетровської області.

Біль втрати ніколи не вщухне в серцях рідних і побратимів. Проте не варто деперсоніфікувати противника і підозрювати у події трагічний збіг обставин або волю злого фатуму. Злочин, внаслідок якого загинув Богдан та дістали поранення троє його колег, здійснили російсько-окупаційні війська – розрахунок ПТКР, що з першої ракети поцілив у машину, якою їхав офіцер. Доки неприятель перебуватиме на території України – він здійснюватиме підступні спроби вбивати. І доти він буде невідворотно нести покарання і залишатися ціллю для нашої зброї – до української перемоги. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир зенітного артилерійського відділення

від 23000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Снайпер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Лікар медичного пункту ДО В/Ч А4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО