ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Десну» відвідали американські бойові медики

Військова медицина Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Липня 2021, 11:50

Днями навчальний центр «Десна» імені князя Ярослава Мудрого відвідали представники медичної служби Європейського командування ЗС США. Вони провели тренінги для експертів з польової медицини ЗС України в межах міжнародних змагань Expert Field Medical Badge. Також до навчального центру завітали представники СВ ЗС США в Європі, аби відібрати кандидатів для участі у змаганнях на отримання міжнародної відзнаки «Найкращий бойовий медик».

— Запрошення українських військових медиків до участі в міжнародних змаганнях Expert Field Medical Badge, що проводить медична служба Збройних сил США, є важливим досягненням. Це висока оцінка від наших закордонних партнерів рівня підготовки і майстерності українських захисників. Вважаю це визнанням нас рівноправними учасниками знакових подій, що відбуваються у провідних арміях світу, — зазначив тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Андрій Галушка.

У спілкуванні з іноземними військовими директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Назім Агаєв підкреслив, що Канада і США — наші близькі й давні союзники:

«Ми відчуваємо підтримку як уряду держав, так і громадян, високо цінуємо співпрацю з вами. Тож сподіваємось на подальше її посилення. Також готові сприяти в будь-яких спільних ініціативах. Дякуємо за тренування разом зі ЗС України, за те, що ви робите все можливе, аби наблизити рівень підготовки нашого війська до натовських стандартів. Адже наша спільна мета — досягти миру в Україні».

Сержант-майор групи з медичної підготовки майстер ворент-офіцер Томас-Луї Ляфоре вже пів року працює в Україні в об’єднаній оперативно-тактичній групі операції Unifier:

«В Україні відповідаю за медичну підготовку і наша основна мета — підтримувати, оцінювати та допомогти оновити навчання військових медиків в Україні. Вони мають високий рівень підготовки і прагнуть дізнатися ще більше. Для мене найвищий показник компетентності — коли я бачу вогонь в очах тих, хто прагне навчитися. Тоді розумію, що вони дійсно горять своєю справою і хочуть допомогти тим, хто постраждав. За час співпраці з українськими військовими навчився в них стійкості й можливості зробити більше, маючи менше. Ми інколи не усвідомлюємо, наскільки нам пощастило, що в нас є багато ресурсів. Але інколи потрібно повернутися назад і зрозуміти, як працювати ефективно з меншою кількістю ресурсів».

Тренінги для українських воїнів на базі навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого представники США та Канади проводитимуть ще кілька днів. У фіналі відбудеться відбір кандидатів для участі в змаганнях на отримання міжнародної відзнаки «Найкращий бойовий медик».

Ярослава Зоріна

Читайте нас в Telegram
Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

У Миколаєві затримали зрадника, який передавав фсб рф дані про дислокацію оборонних об’єктів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій. Обери посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Командир міномета 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область