ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військово-земельне питання, або Кому потрібен очерет?

Важливо Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Липня 2021, 9:53

Вкотре це питання виникає в тих, хто чесно і самовіддано служив на передових позиціях оборони України. Несправедливості чимало. Часто воїнам відмовляють в отриманні ділянок або дають там, де, як то кажуть, «й дикі качки не літають». Та війна не лише загартувала побратимів, а й навчила ветеранів знаходити позитивні моменти навіть у найскладніших проблемах. А головне — кожен воїн знає, що перемогти можна лише об’єднавшись з однодумцями. От і нині на Львівщині дві ветеранські організації — «Закінчимо війну» та «Гідність нації» — активно відстоюють права учасників бойових дій і сімей загиблих у питанні отримання земельних ділянок.

— Ви розумієте, іноді доходить до абсурду, — ділиться враженнями координатор організації «Закінчимо війну» Ростислав Ковалишин. — Одного разу дали хлопцям ділянку на болоті, що заросла очеретом. Вони похнюпились, руки опустили. Прийшли до нас. Ми їм кажемо: «Чого засмучуватись! Шукаймо тих, кому очерет треба!». І от тепер вони успішно торгують із кількома країнами світу!

Проте, за словами Ростислава, не все завжди відбувається радісно і відповідно до закону. Певні розбіжності в новому законодавстві дозволяють бюрократам різних рівнів маніпулювати паперами й часом так, щоб не надати землю воїнам. Наприклад, днями члени ветеранського об’єднання приїхали у Раву-Руську, де на сесії розглядали питання надання ділянок учасникам АТО, а головне — родині загиблого Героя України. Наразі все обійшлось без гучного скандалу.

—  Вдячний депутатам, що вони з розумінням поставились до потреб воїнів, — наголосив Ростислав. — Загалом, більшість питань вирішено позитивно. А ті, які мають певні проблеми, нам пообіцяли переглянути й вирішити!

Утім, так буває не завжди. Іноді потрібна підтримка побратимів, щоб довести чиновникам право ветеранів на справедливість.

— Раджу всім не соромитись і об’єднуватись в організації або долучатись до вже існуючих ветеранських груп, — зазначив координатор ветеранської групи «Гідність Нації» Сергій Шевченко. — Лише разом можемо здолати бюрократію, корупцію і несправедливість.

Нині під контролем цих ветеранських об’єднань ще близько сотні різних справ, що стосуються учасників бойових дій. І побратими не опускають рук.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер цеху, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2920

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Сарата

Державна прикордонна служба України

Навідник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Суми

73 батальйон

Навідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Стрілець (до штурмового підрозділу)

від 51000 до 121000 грн

Ужгород, Закарпатська область