ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Усі снаряди «Піонів» лягли точно в ціль

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Липня 2021, 14:22

В окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила відбулися батарейні тактичні навчання з бойовою стрільбою. Навчання проходили протягом двох днів, і за цей час сто відсотків особового складу підрозділу здобули досвід практичних стрільб.

– В артилерійській батареї проходять службу як досвідчені військовослужбовці, які воюють з 2014-15 року, так і молодь, котра не так давно уклала свій перший контракт, – розповідає начальник штабу дивізіону капітан Іван Дуб. – Для молодих контрактників, вік яких у середньому 19-24 роки, це – були перші в житті бойові стрільби, та ще й – з такого великого калібру, як 203-міліметрова самохідна гармата 2С7 «Піон»! І жоден розрахунок не схибив, усі снаряди точно лягли в ціль!

«Піон» є найбільшим калібром ствольної артилерії у вітчизняному війську. Як розповів журналістові АрміяІnform командир бригади полковник Олег Шевчук, під час батарейних тактичних навчань з бойовою стрільбою гармаші-гетьманці вчилися знищувати цілі, що призначені якраз для цього калібру. А саме – командні пункти та пункти управління бригад, місця зосередження військової техніки, склади з боєприпасами, взводні й ротні опорні пункти. Вогневі завдання виконувалися з закритих вогневих позицій як по планових, так і по непланових цілях. Вівся вогонь осколочно-фугасними снарядами. Стріляли як погарматно, так і залпом артилерійського взводу. Всі без виключення снаряди влучили в ціль – оцінки за виконання стрільб лише «відмінно» та «добре». Якнайкраще при цьому показав себе розрахунок командира гармати старшого солдата Олега Кириченка.

Дуже втішно, говорять у бригаді, що гарний вишкіл та влучність показали не лише досвідчені гармаші, а й ті, хто до війська прийшов нещодавно. До слова, до бригади йдуть, і – не лише місцеві, мешканці Київщини, а хлопці з усієї України. Певною мірою у її популярності спрацьовує фактор великої потужності цієї артилерійської частини, слава її «Піонів».

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стаpший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Охоронець приміщення

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Військовослужбовець, Стрілець

від 50000 до 50001 грн

Бурлача Балка, Одеська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Гранатометник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Сарата

18 окремий батальйон 35 ОБрМП