ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Вступати в Харківську «кадетку» прибули юнаки з окупованих територій

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 16 Червня 2021, 19:26

У Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», що в Харкові, завершили приймати документи від абітурієнтів. До 24 червня триватиме складний процес відбору найкращих юнаків та дівчат у навчальні роти 7–10-х класів.

Набиратимуть близько 70 дівчат замість запланованих 40

За словами командування Кадетського корпусу, карантин не вплинув на кількість охочих носити погони з літерами «КК».

—Цього літа до нас прийдуть понад 230 хлопців та близько 70 дівчат, — каже начальник Кадетського корпусу генерал-майор Олексій Середа. — Юнаків набираємо у 7–10 класи, а дівчат — у 9–10. Цього року вперше набиратимемо дівчат у 9 клас, раніше відкривали двері лише для старших на рік-два. Скажу більше, ще до кінця травня планували відібрати лише 40 дівчат, але охочих виявилось так багато, що на одне місце претендує аж 6 юних українок. Тому вирішили збільшити кількість місць для кадеток, і в червні добираємо на 30 осіб більше, ніж планували.

Незалежно від статі, всі охочі вчитися в харківській «кадетці» складають заліки з фізпідготовки, проходять медкомісію та психологічні тести, пишуть диктант з української мови та розв’язують математичні завдання.

— Ми швидко адаптувалися до нових карантинних вимог та роботи з абітурієнтами, — пояснює заступник начальника гімназії-інтернату з методичної роботи полковник Олексій Магілін. — Зважаючи на профіль закладу, особливо прискіпливо ставимося до здоров’я й фізичного стану вступників. Найбільший конкурс серед юнаків приблизно «3:1» спостерігається у 10-х класах, дещо менший, а саме «2,5:1» — у 7–8-х класах.

Перші тижні навчання офіцери-вихователі проводять з новачками

Також полковник Олексій Магілін додав: до них на навчання приїздять майже з усієї України. А на цьогорічну вступну кампанію навіть прибуло кілька юнаків з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донеччини й Луганщини. У їхніх шкільних атестатах ще 5-бальна система та незрозумілі печатки. Проте вони такі ж громадяни України, як і мешканці інших регіонів. Тому для цих юних патріотів двері «кадетки» завжди відкриті.

— Незалежно від статі, сили м’язів чи середнього балу в атестаті, однаково ставимося до всіх, виховуємо в них командний дух. Аби допомогти новоспеченим кадетам адаптуватися в гімназії-інтернаті, перші тижні навчання наші офіцери-вихователі проводять з новачками, сприяючи в усьому. Поступово вони стають самостійними, розуміють відповідальність, цінують взаємодопомогу, — уточнив полковник Олексій Магілін.

Через збільшення кількості кадеток у командира 6-ї роти майора Аліни Крокун-Баранової нині чимало роботи.

— До кінця серпня підготуємо до заселення 8 нових кімнат у гуртожитку для кадеток. Зокрема, оновимо три навчальні класи і зробимо, так би мовити, апгрейд усіх основних приміщень навчального підрозділу. Зауважу, що все необхідне для успішного навчання й комфортного відпочинку маємо. Великих проблем, що можуть виникнути, навчилися уникати або оперативно їх вирішувати, — наголосила майор Аліна Крокун-Баранова.

1 вересня в лавах харківських кадетів буде близько 600 осіб

Серед потенційних кадетів і 12-річний харків’янин Роман Кір’янов. Його батько, який нині у званні підполковника проходить службу у військовий частині Повітряних Сил ЗСУ, колись закінчив київську «кадетку».

Роман уже успішно склав іспит з фізпідготовки, готується до інших випробувань, щоб восени приєднатися до наймолодших кадетів 7-го класу.

— До вступу в Кадетський корпус займався рукопашним боєм, плаванням та легкою атлетикою. Відвідував і шаховий гурток, аби виховати в собі терпіння і вміння думати на кілька кроків уперед. Моєму батькові «кадетка» допомогла стати справжнім воїном і наразі обіймати високу посаду та керувати колективом. Знаю, що в армії буде важко, але я до цього готовий. Тому настрій маю бойовий, — каже абітурієнт Роман Кір’янов.

До речі, у Державній гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» вже стало доброю традицією напередодні Дня знань робити кадетам подарунок. Цього року там оновлять внутрішній дворик, де незабаром з’являться нові саджанці, багато квітників, зручні лави і мотиваційні стенди.

— За спортивними досягненнями та кількістю розрядників наша «кадетка» посідає друге місце серед подібних в Україні. А за навчальними перемогами — на третій сходинці п’єдесталу. Про це добре знають юнаки й дівчата, тому щороку їдуть до нас звідусіль, щоб поборотися за право носити звання харківського кадета. Із урахуванням нового набору, 1 вересня 2021-го в гімназії-інтернаті кадетські погони носитиме майже 600 осіб віком від 12 до 17 років. Усе це велике досягнення нашого дружного колективу, — підсумував генерал-майор Олексій Середа.

Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» заснована 2013 року. Це державний загальноосвітній навчальний заклад II-III ступенів інтернатного типу, де здійснюється набір юнаків у 7, 8, 9, 10 класи, а дівчат у 9, 10 класи. Із умовами вступу й навчання можна ознайомитися на офіційному сайті Кадетського корпусу: http://khkadet.org.ua
 

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік зенітного ракетного обладнання, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Інструктор забезпечення навчально-тренувального процесу обслуг ЗРК

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Стрілець відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Водолаз-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

вогнеметник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область