ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Успішно випробувано БТР-4Е для морпіхів: чим машина відрізняється від базової модифікації

Важливо Інфографіка Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Червня 2021, 16:45

Днями відбулися додаткові типові випробування БТР-4Е з покращеними характеристиками для подолання водних перешкод. Розробка такої модифікації БТР-4Е обумовлена необхідністю комплектування підрозділів Військово-Морських Сил бронетехнікою для десантування з надводних десантних кораблів. Про це зазначив Міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, у процесі випробувань бронемашина продемонструвала очікувані характеристики та зарекомендувала себе відмінно.

— Сучасний, багатофункціональний, грізний — це трьома словами характеристика такого варіанту виконання БТР-4Е. Після додаткових типових випробувань з подолання водних перешкод ми вкотре пересвідчились у перспективності цього зразка військової техніки та його необхідності для оборони України. БТР-4Е є виключно українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння, — зазначив Андрій Таран.

Він підкреслив, що основною відмінністю варіанта виконання БТР-4Е для потреб ВМС ЗС України від базового зразка є призначення для транспортування особового складу морської піхоти і їх вогневої підтримки у бою і здатністю цілодобово виконувати завдання в зонах помірно-холодного морського клімату. Бронетранспортер БТР-4Е серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів ЗС України.

Що відомо?

Специфіка завдань, які виконують морпіхи, внесла деякі конструктивні відмінності від базової моделі БТР-4Е. Так, на бронетранспортері для ВМС ЗСУ зменшено загальну масу машини за рахунок відсутності кріплення протимінного захисту, броньових кришок лобових вікон, протикумулятивних решітчастих екранів та встановлення енергоагрегату.

Складовою частиною корпусу є перекриття моторно-трансмісійного відділення, обладнаного елементами системи герметизації, що виключає потрапляння морської води через отвори системи охолодження. Крім того, система герметизації дозволяє здійснювати подальший рух бронетранспортера без зупинки і обмежень після його виходу з моря на берег.

Ще однією особливістю БТР для морпіхів є хвилевідбивний щиток посиленої конструкції для запобігання потрапляння хвилі, що набігає, на засоби огляду водія. Це покращує його оглядовість.

У машині присутня й система пневмоочищення приладів спостереження і прицілювання, яка забезпечує видалення бризок, що потрапили на них під час пересування водою.

Водночас водовідкачувальні помпи оптимально розміщені в корпусі. Це дозволяє покращити відведення води, що може потрапити всередину бронетранспортера під час подолання водної перешкоди. Також у колісному панцернику є система сигналізації критичного рівня води в корпусі, що може потрапити в процесі долання водної перешкоди уплав.

Щоб збільшити водотоннажність бронетранспортера і підвищити запас плавучості, встановлено спеціальні поплавки ззовні корпусу. Повітрозабірну трубу змінено для забезпечення роботи двигуна та виключення її ураження під час ведення вогню з власного озброєння БТР-4Е на плаву.

Додамо, що шини Continental 365/80R20 (14.5 R20) 152К TL забезпечують вантажопідйомність у 3,5 тис. кг на колесо і дозволяють БТР-4Е досягати швидкості до 110 км/год.

Підготував Микола Федорків

Читайте нас в Telegram
На Запоріжжі під суд піде дезертир-шпигун

На Запоріжжі під суд піде дезертир-шпигун

Завершене розслідування кримінального провадження щодо військовослужбовця однієї з військових частин у Запоріжжі, який самовільно залишив місце служби та подався шпигувати на користь російського агресора.

Голова парламенту обговорив із Генсеком Ради Європи повернення депортованих українських дітей

Голова парламенту обговорив із Генсеком Ради Європи повернення депортованих українських дітей

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустрів із Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Сторони обговорили створення офісу Реєстру збитків, повернення незаконно депортованих українських дітей до рф.

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повідомило про рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину.

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

Головними сферами діяльності Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки є застосування дронів і сучасних технологій, використання роботів та геопросторових технологій.

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У ніч на 16 квітня 2024 року у російському брянську знеструмлено одразу декілька військових та промислових обʼєктів.

Міноборони впроваджує гендерно чутливу мову у війську

Міноборони впроваджує гендерно чутливу мову у війську

Міністерство оборони України запроваджує гендерно чутливу мову в рамках відповідного наказу, що впроваджує «Інструкцію щодо застосування гендерно чутливої мови».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Старший стрілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область