ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Доба в повітрі для постійної розвідки. Компанія «Скаетон»: що постачатиме для армії

Інфографіка Озброєння та техніка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Червня 2021, 19:33

В Україні триває розвиток напрямку безпілотної авіації. Окрім держаних компаній, які входять до концерну «Укроборонпром», у цій царині працюють і приватні підприємства.

Одним із таких є ТОВ «Авіаційна виробнича компанія «Скаетон», яка входить до ГС «Ліга оборонних підприємств України». До неї завітав кореспондент АрміяІnform. «Скаетон» заснували у 2006 році пілоти й інженери. Вона розробляє і постачає безпілотні літальні апарати класу «малий тактичний» та надлегкі літаки. За час діяльності компанія успішно поставила продукцію в країни Африки, Північної Америки, Азії і Близького Сходу.

Компанія «Скаетон» розробляє різні технології для БПЛА, які збільшують швидкість і точність ухвалення рішень, забезпечують проведення місій у режимі 24/7, роблять їх економічно ефективними та убезпечують операції на всіх рівнях. А з початком війни на сході України підприємство доклало великих зусиль щодо створення й удосконалення безпілотних літальних апаратів для посилення обороноздатності України.

— У нашої армії з’явилась можливість використовувати справді високотехнологічний продукт вітчизняного виробництва для розвідки і отримання всіх візуальних даних. Чи готові вони її використовувати — вже питання стратегії країни, — сказав Олександр Степура, засновник та директор «Скаетону».

У 2014 році розпочалась розробка, а у 2018-му створено й пізніше модифіковано БпАК RAYBIRD-3 (версія ACS-3 для українського ринку вже проходить процедуру постановки на озброєння), розроблений для ISTAR операцій. Він здатний носити корисні навантаження задля різних місій і операцій. Зокрема, загальної розвідки та відеоспостереження за об’єктами з повітря з використанням змінного цільового спорядження й онлайн-передачі відеоінформації на наземну (переносну) станцію керування. Ця картинка відображається на моніторі й записується на комп’ютері оператора.

Довідково. ISTAR (розвідка, спостереження, інструментальна розвідка) — це натовська система управління військами для використання обміну розвідданими між транспортними засобами, повітряними і наземними підрозділами та штабами за допомогою радіозв’язку.

Крім того, безпілотник здійснює аерофотозйомку цифровою камерою на вібророзв’язаному фіксованому кріпленні й керованим спуском від автопілота зі збереженням фотоматеріалів на бортовому носії інформації.

На підприємстві використовують новітнє устаткування. Для збірних авіакомпонентів застосовують новітні полімери, а програмне забезпечення до всіх продуктів виробляє саме підприємство. «Майже все — українське. Двигуни, процесори і навіть антени виробляємо самі. У нас закритий і повний цикл виробництва. Закуповуємо тільки сировину», — заявив комерційний директор «Скаетону» Роман Княженко.

Також підприємство розробляє повітряні комплекси для цивільного використання, навчання операторів та забезпечує повний сервіс підтримки в процесі експлуатації продуктів компанії. Упродовж року тестування у ЗСУ внесено багато правок і вдосконалень для МпАК ACS-3.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Черкаси

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Розвідник розвідувального відділення

від 55000 до 125000 грн

Житомир, Житомирська область

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Фахівець радіоелектронної боротьби, військовослужбовець

від 20000 до 60000 грн

Коломия

Військова частина А1267

Старший навідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область