ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Безпекова підтримка України: скільки фінансової допомоги надійшло від США

Важливо Інфографіка Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Червня 2021, 19:14

З початку Революції Гідності й донині Сполучені Штати Америки допомагають нашій державі протистояти військовій агресії РФ. Упродовж 2014-2021 років Україна отримала від американського уряду фінансову допомогу для оборони своїх кордонів майже на $2 млрд.

А нещодавно Комітет у закордонних справах Сенату США одностайно ухвалив законопроєкт «Про безпекове партнерство з Україною», що збільшує щорічну військову допомогу нашій країні до $300 млн, включно з летальною зброєю. Тепер документ має пройти Палату представників, Сенат і потім лягти на підпис президента США.

АрміяInform вирішила з’ясувати, яку військову допомогу надано Україні та як із роками змінювався розмір фінансової підтримки.

– Так, 2014-го загальна сума становила $86,9 млн.

2015-го вона збільшилася на 100,2% і дорівнювала вже $174 млн.

2016-го Вашингтон надав Україні значно більше коштів. Загальна сума військової допомоги за чотирма програмами становила $318,1 млн.

2017-го сума, яку отримав Київ, сягнула $262,1 млн. Найбільше військової допомоги виділено за ініціативою сприяння безпеці в Україні ‒ $150 млн. У межах іноземного військового фінансування ‒ $99 млн. Ще $10,9 млн США надали за програмою нерозповсюдження зброї, боротьби з тероризмом і розмінування території, а $2,1 млн спрямовані на міжнародну військову освіту і підготовку.

2018-го сума зросла на 2,6% і становила $268,9 млн.

2019-го нам виділили рекордну фінансову підтримку в розмірі $397,9 млн.

2020-го Україна отримала дещо менше – $282,9 млн, через складну економічну ситуацію у світі. Попри це, українська армія отримала різноманітні засоби спостереження, контрбатарейної боротьби, транспортні засоби, медичне обладнання, засоби кібербезпеки та протидії російській пропаганді. Важливе місце у цьому сенсі має підтримка Військово-Морських Сил України, що сприяло встановленню стабільності та безпеки в Азово-Чорноморському регіоні.

– у 2021 році поточна сума фінансової військової допомоги сягнула $127,9 млн. За програмою «Іноземне військове фінансування» виділено $115 млн, у межах не розповсюдження зброї, боротьби з тероризмом і розмінування території – $10 млн. Ще $2,9 млн уряд США направив на міжнародну військову освіту і підготовку.

Також у березні 2021-го до України доставили близько 350 тонн технічної допомоги від Сполучених Штатів. Це відбулось у межах програми «Ініціативи безпекової допомоги Україні».

У квітні поточного року із США прибув черговий вантаж міжнародної технічної допомоги на суму $7,85 млн. Допомога включала товари для вдосконалення управління і зв’язку, а також запчастини до авто, медичне і тактичне обладнання.

Крім того, про можливість розглянути запит України щодо надання військової підтримки – передати більше летального озброєння – заявив держсекретар США. За словами Ентоні Блінкена, Держдеп США підтримує цю ідею, а також шукає інші шляхи надання допомоги Києву.

* Зазначимо, підрахунок суми фінансової допомоги проводився без урахування програми «Міжнародний контроль за наркотиками та правоохоронна діяльність», що становить $1918,7 млн.

Інфографіку підготовлено за даними інформаційного вебпорталу Security Assistance Monitor, яка відстежує та аналізує програми допомоги сектору безпеки США та програми продажу зброї у світі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Розвідник 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Заступник командиpа бойової машини, навідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область