ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У перукарні юній Ярині не сиділось…

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2021, 11:06

Двадцятирічна Яринка зі Львівщини – бойовий медик у гірсько-штурмовій роті, єдина дівчина у підрозділі.  Бронежилет вагою 16 кілограмів, ще важчий рюкзак із медикаментами, автомат, біг нарівні з чоловіками… Днями юна дівчина допомагала евакуювати тіло загиблого… Воїни, які спочатку дивувалися: «І де Яринка бере сили?», вже давно бачать у ній не просто дівчину, а відважного побратима,  і з повагою тиснуть руку.    

Ярина за цивільною освітою перукар і майстер манікюру. Зізнається, що робити жінок красивішими – місія, звісно, важлива, та все ж їй більше до душі порятунок чоловіків… Дівчина пригадує, що просто дивитись новини в якийсь момент стало нестерпно боляче, та й запитання «А раптом стану корисною?» не давало спокою. Тож і вирішила кардинально змінити фах. У свої 19-ть із перукаря Ярина перекваліфікувалась на бойового медика.  

‒ Медичної справи я навчалась у Десні, в центрі тактичної медицини, ‒ пояснює Ярина. – Навчання було не для «галочки», а дійсно потужне, із британськими інструкторами, серйозною практичною фазою. Після навчання мені запропонували двотижневу відпустку, та я була настільки зарядженою, що попросилась одразу на передову! 

КСП роти, де служить дівчина, – близько до ворожих позицій, тож тут регулярно чути «приходи», зокрема із забороненого озброєння. Та дівчині й тут не сидиться, під час загострення обстановки вона буквально не виходить з того чи іншого ВОПу. Каже, хвилюється не за себе, а за хлопців.

Важкий наплічник із усім необхідним для порятунку побратимів завжди напоготові. А як тільки є вільна годинка, дівчина ще й проводить тренування  із хлопцями.

‒ До занять, до речі, ставляться серйозно. Нерідко й самі підходять, просять нагадати, як саме використовувати ті чи інші елементи. Кожен із хлопців повинен володіти навичками надання першої медичної допомоги. Якщо вчасно зупинити кровотечу тим же турнікетом, я матиму час, аби врятувати побратима, ‒ коментує Ярина. ‒ У нашій роті багато досвідчених воїнів, які вже бачили і кров, і поранених, і загиблих, і зовсім молодих хлопців. Та я впевнена в кожному із них, кожен зробить усе можливе для того, із ким опиниться на полі бою. 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інструктор з радіо-та супутникового зв’язку, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Сержант із матеріального забезпечення, військовослужбовець

від 23500 до 58500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Розвідник-мінер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП