ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Патронному заводу в Україні бути!

Важливо Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2021, 17:55

Побудова патронного заводу в Україні — важлива тема ще з 2015 року. Вже тоді стало зрозуміло, що війна з агресором буде затяжною, а наших запасів радянських боєприпасів бракує для повноцінного і тривалого ведення війни. Із захопленням ОРДЛО у 2014 році Україна втратила єдиний патронний завод у Луганську, тому тепер має купувати дефіцитні патрони до стрілецької зброї за кордоном. Згадане підприємство контролюють бойовики та окупаційні війська. Будівництво нового заводу має вирішити одну з головних проблем українського оборонного комплексу.

Перша заява про побудову власного патронного заводу пролунала ще в січні 2016-го, але далі слів ситуація з місця не зрушила. Наразі маємо результат послідовної політики і початку такої знакової ініціативи. Спершу Державний концерн «Укроборонпром» підписав меморандум з агентством уряду Канади щодо співробітництва в оборонно-промисловій сфері, аерокосмічній діяльності та виробництві боєприпасів. А вже 1 червня 2021-го голова «Укроборонпрому» Юрій Гусєв уклав угоду щодо виробництва боєприпасів до стрілецької зброї за участю компаній GL Munitions Inc. і Waterbury-Farrel. Вона передбачає невідкладний старт спільної роботи над техніко-економічним обґрунтуванням спорудження патронного заводу в Україні. Так, ДАХК «Артем» і канадські компанії мають передовсім розробити техніко-економічне обґрунтування й потім приступати до інших етапів будівництва.

Кореспонденту АрміяІnform вдалось поспілкуватись із президентом компанії — головою правління ДАХК «Артем» Володимиром Зіміним. Ось що він думає з цього приводу:

У кооперації з канадськими колегами патронний завод можна збудувати за чотири роки
 

«Патронний завод точно буде в Україні. Так, маємо деякі прогалини в повному циклі виробництва всіх патронів і снарядів. Наприклад, високоякісної латуні бракує. Але є і багато переваг у швидкості будівництва та запуску такого заводу. Багато часу займає оформлення нових ділянок для будівництва. Повірте, отримання ліценції на ділянку, де використовуватимуть вибухонебезпечні й пороховмісні вироби — дуже довга історія. Але в нашого підприємства уже є готові такі ділянки, і не одна, й не тільки на Київщині. Можу впевнено сказати, що за будь-якої політичної ситуації і вчасного фінансування можемо збудувати в кооперації з канадськими колегами патронний завод за чотири роки. Україна матиме власний патронний завод. І набагато швидше, ніж у світовій практиці це відбувається».

Докладніше про продукцію, яку випускає ДАХК «Артем», читайте ближчим часом в інтерв’ю з Володимиром Зіміним в АрміяInform.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Системний адміністратор

від 50000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Служба в Силах ТРО

від 20000 до 120000 грн

Новомосковськ, Дніпропетровська область

Стpілець-регулювальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО