ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військові зв’язківці презентували власні розробки на виставці «Зброя та безпека—2021»

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Червня 2021, 18:21

Вже втретє власні наукові розробки на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека» презентують курсанти та офіцери Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв.

Про це проінформували в пресслужбі ВІТІ.

Цьогоріч на виставці «Зброя та безпека—2021» Головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Руслана Хомчака та начальника  Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука зацікавили системні розробки військових-зв’язківців, які здатні в автоматичному режимі в реальному часі аналізувати дані, отримані безпілотним літальним апаратом, виявляти ворожу техніку та наносити дані про її знаходження на карту. Також увагувищого військового керівництва привернула здатність використовувати безпілотні літальні апарати як ретранслятори та побудова таких мереж, як Fly Mobile Ad Hoc Network (FANET).

На виставці колектив інституту презентував безпілотний літальний апарат, основним завданням якого є забезпечення управління підрозділами, підвищення пропускної спроможності, доступності, резервування та живучості мереж зв’язку в інтересах управління військами.

— Ми представляємо здобутки, які розробили за рік. Насамперед це 3D-сканування та друк за його допомогою, завдяки якому можемо виконувати дуже широкий спектр завдань, оскільки в конструкторській роботі майже не маємо обмежень. Відтак, маючи велику промислову базу, виробляємо все самі — створюємо літаки, водні  та наземні дрони. Також цього року демонструємо нейромережу «Саймон»— це система мультиоб’єктного інтерактивного наведення та навігації, яка здатна в режимі реального часу через потокове відео або зображення із супутника розпізнавати запрограмовані об’єкти, — зазначив учасник виставки, курсант Володимир.

Військові на виставці представили ще одне своє досягнення —інтелектуальну MЕSH мережу мультифункціональних сенсорних вузлів для військових систем моніторингу та прийняття рішень ISR-ISTAR (Intelligence, SurveillanceandReconnaissance —Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance).  Ця мережа включає в себе систему чутливих інтелектуальних вузлів, мережу передачі даних  з комунікаційними вузлами, вузли обробки даних та прийняття рішень. Ця розробка спроможна детектувати, вимірювати та аналізувати у визначеній зоні акустичні, сейсмічні та електромагнітні сигнали. Крім цього, така система спроможна визначати координати джерел вищезазначених сигналів та взаємодіяти з військовими системами ситуативного управління.

Читайте нас у Facebook
Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

На Дніпропетровщині через російський удар загинули 6 осіб, в тому числі діти

У Синельниківсьому районі Дніпропетровської області внаслідок російського ракетного удару пошкоджено більше десятка приватних будинків, загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років, ще 2 людей травмовано.

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з главами МЗС Британії, Німеччини та Франції: які питання обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час робочої поїздки до Італії провів зустрічі з главами МЗС Великої Британії, Німеччини та Франції.

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Володимир Зеленський у зв’язку з російським ударом по Дніпру звернувся до партнерів

Президент України Володимир Зеленський після російського удару по Дніпру 19 квітня 2024 року вкотре закликав країни-партнерів захистити небо України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Сапер (розмінування)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

від 28000 до 28000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Старший водій, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО