ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Дмитро Кулеба у Берліні обговорив із німецькими посадовцями загрози Північного потоку – 2 та європейське майбутнє України

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Червня 2021, 9:53

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів низку зустрічей з німецькими чиновниками, сторони обговорили загрози російського газопроводу Північний потік – 2 для енергетичної безпеки України та Європи, визнання Бундестагом Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Як повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства, 8 червня Кулеба розпочав візит до Німеччини на тлі загострення безпекової ситуації з боку Росії, а також на старті виборчої кампанії у Федеративній Республіці Німеччина.

«Європейське майбутнє України стало ключовою темою переговорів міністра із президентом Бундестагу Вольфґанґом Шойбле, головами Комітету Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норбертом Рьотґеном і Ґунтером Кріхбаумом», – йдеться у повідомленні.

Глава української дипломатії провів сім зустрічей із вищими посадовими особами Німеччини, серед яких: президент Бундестагу Вольфґанґ Шойбле, віцеканцлер, федеральний міністр фінансів Олаф Шольц, зовнішньополітичний радник федерального канцлера Ян Гекер, голови комітетів Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норберт Рьотґен та Гюнтер Кріхбаум.

Дмитро Кулеба приділив основну увагу протидії загрозам з боку РФ і важливості врахування ключовими німецькими політичними партіями інтересів України в своїх виборчих програмах і майбутній коаліційній угоді.

Український дипломат висловив подяку за підтримку Німеччиною європейської інтеграції України. Він також звернувся до Вольфганга Шойбле з проханням особисто сприяти визнанню Бундестагом Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Також Дмитро Кулеба обговорив подальшу фінансово-технічну допомогу в процесі реформ в Україні на зустрічі з віцеканцлером, федеральним міністром фінансів Німеччини Шольцем.

Під час зустрічі з держсекретарем Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Файхтом в центрі уваги перебувало зміцнення енергетичного партнерства між Україною та ФРН. Окремою темою стали загрози російського газопроводу Північний потік – 2. Дмитро Кулеба вчергове наголосив, що цей проєкт не лише підриває енергетичну безпеку України та Європи, але й розколює союзників, тому Україна продовжує виступати проти його запуску.

Глава МЗС України провів переговори із зовнішньополітичним радником Федерального канцлера Гекером, двома ключовими темами яких стали загрози Північного потоку – 2 і подальше функціонування Нормандського формату.

«У перший день візиту до Берліна я провів важкі переговори щодо Північного потоку – 2 та Нормандського формату. В обох випадках діє правило: ніщо остаточно не погоджено, поки все не погоджено. Але атмосфера була конструктивною. Німеччина – це друг, який багато допоміг Україні, та з яким можна вирішувати навіть найскладніші проблеми», – заявив Дмитро Кулеба.

На 9 червня заплановані переговори Кулеби з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом, федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером, а також зустрічі з керівництвом провідних німецьких політичних партій.

Читайте нас в Telegram
У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер радіаційної безпеки

від 17000 до 25000 грн

Київ

11 державний пожежно-рятувальний загін

Бойовий медик

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина А7310

Сапер (розмінування)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Заступник командиpа бойової машини, навідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Начальник відділу (пожежної обслуги)

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО