ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як зміняться зимові берці

Новини Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Травня 2021, 20:08

Новий колір, нова висота, покращена підошва та конструкція взуття

Триває робота щодо вдосконалення зимового взуття для військових — берців типу В. Про це кореспонденту АрміяInform повідомили фахівці Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України.

 Берці коричневого кольору, виконані з гідрофобної натуральної шкіри зі шнурівкою на петлях, видають їх у комплекті із запасними шнурками та устілками. Головні характеристики — стійкість до води та нафтопродуктів; поліпшене зчеплення з кам’янистою поверхнею; термо-, вологорегулювальна підкладка з антибактеріальними властивостями.

— Серед пропозицій, які надходили від користувачів з військ протягом тестового періоду, — покращення колодки. Для військовослужбовців вона була незручною. Ми врахували це й почали розробляти поліпшений варіант, який буде значно зручнішим у носінні, — розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління розвитку й супроводження матеріального забезпечення ЗС України підполковник Роман Козулін.

— Розроблення ще триває. Спочатку ми розробили взуття того ж коричневого кольору зі шкіри, але змінили підошву, аби військові могли виконувати завдання у гірській місцевості. Змінили конструкцію і колодку, щоб вона стала зручнішою й не навантажувала ноги під час тривалого носіння. Фідбек з військ показав, що для гірської місцевості все ж таки потрібне спеціалізоване взуття, а ось для загальновійськового користування варто вдосконалити вже наявний варіант. Крім того, захисникам до вподоби інший колір — світліший, і висота берців має бути нижчою за попередню модель, — розповів начальник відділу розробки речового майна — заступник начальника управління розвитку речового майна ГУРСМЗ ЗС України полковник Олександр Хмиз.

Офіцер додав, що вдосконалений варіант, проте не кінцевий, військові одного з центрів спецпризначення тестували в зимовий період. На основі їхніх зауважень вносили корективи. У поліпшеному взутті ефективніша властивість паровідведення за рахунок матеріалу нубук. А колір наразі у процесі остаточного вибору: приблизно він буде бежево-сірим, аби взуття гарно поєднувалося з піксельною формою.

— Ми змінили конструкцію, висоту черевиків, збільшили регулювання фіксації, аби люди з різною вагою почувалися комфортно. Таке взуття підійде військовим з різною висотою склепіння ступні. Фіксація текстильною петлею зменшить навантаження на місця згинання. До того ж будуть додаткові регулювання та фіксації гомілкостопа, покращуємо устілки та текстиль, — поділився полковник Олександр Хмиз.

Фахівці ГУРСМЗ ЗС України запевнили, що взуття стане значно зручнішим. А найголовніша мета — аби нога за великого навантаження чи під час стрибка з парашутом не згиналася. Запевняють, що ціна не перевищуватиме попередню. Закуповувати поліпшені зимові берці почнуть з наступного року.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Стрілець – снайпер

від 20000 до 120000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Помічник пілота дронів

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Кухар, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 3078 НГУ

Радіотелефоніст відділення мінометної батареї

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Стрілець

від 26000 до 130000 грн

Івано-Франківськ

75 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО