ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як ветеранам Черкас отримати грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 4 хв. 30 Травня 2021, 14:02

Вже не перший рік у Черкасах учасники бойових дій отримують зазначену грошову допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Дехто каже, що черга триває не більше року, інші ж стверджують, що чекати значно довше. Чому сталася така ситуація та як правильно стати на чергу для отримання цієї допомоги, розповіла головний спеціаліст відділу по роботі з учасниками АТО управління соціальних гарантій та персоніфікованого обліку департаменту соціальної політики Анна Кільчевська.

8 жовтня 2019 року Черкаська міська рада ухвалила рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 23.10.2018 № 2-3710 «Про затвердження міської програми соціальної підтримки мешканців м. Черкаси, які забезпечують національну безпеку і оборону, відсіч і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих громадян, які захищали державний суверенітет України, на 2019–2021». Саме цим рішенням і затверджено Порядок надання, за рахунок коштів міського бюджету, одноразової матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, смерть яких пов’язана із захистом Батьківщини або виконанням обов’язків військової служби.

На сьогодні на обліку в департаменті соціальної політики Черкаської міської ради  для отримання вказаної допомоги перебуває 889 осіб.

— Оскільки рішення про виплату цієї допомоги ухвалене наприкінці 2019 року, кошти для її виплати закладено в міський бюджет з 2020 року. Торік департамент соціальної політики Черкаської міської ради цю допомогу виплатив 100 особам, — говорить Анна Кільчевська. — Відповідно до плану асигнувань на 2021 рік для виплати допомоги передбачено 10 млн грн, що дасть змогу в цьому році отримати допомогу 100 особам.

Хто ж має право на отримання цієї допомоги?

Право на отримання матеріальної допомоги мають особи, місце реєстрації проживання яких зареєстровано у м. Черкаси на день ухвалення Рішення (08.10.2019). Сумарний термін перебування учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил безпосередньо у районах та у період проведення антитерористичної операції та/або безпосередньо у районах та в період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях становить не менше 45 днів (зазначений 45-денний термін не береться до уваги при розгляді заяв осіб з інвалідністю внаслідок війни 1-ї групи).

Куди необхідно подати документи та які саме?

Для отримання матеріальної допомоги потрібно подати до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (адреса: м. Черкаси, бульвар Шевченка, буд. 307, громадська приймальна, стіл № 5) наступні документи:

  • заяву;
  • копію паспорта;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті);
  • копію посвідчення учасника бойових дій;
  • копію довідки встановленого зразка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;
  • у випадку, коли відомості в паспорті не містять даних про реєстрацію місця проживання заявника — довідку про реєстрацію місця проживання заявника у м. Черкаси із зазначенням дати реєстрації, видану протягом 14 календарних днів, що передують дню звернення щодо отримання матеріальної допомоги;
  • довідку про відсутність у власності земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), отриманої безоплатно із земель державної або комунальної власності;
  • документи, що посвідчують особу законного представника       (уповноваженої особи), та оформлений відповідно до законодавства України документ, яким його уповноважено діяти від імені особи;
  • інші документи, необхідні для повного та об’єктивного розгляду порушеного заявником питання — за бажанням заявника або обґрунтованою вимогою департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (зокрема, копії документів: про зміну прізвища, свідоцтва про шлюб, виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією про встановлення інвалідності, судових рішень тощо);
  • реквізити банківського рахунку для перерахування коштів.

При собі мати оригінали всіх документів для звірки.

Рішення про можливість призначення або відмови в призначенні матеріальної допомоги ухвалює відповідна комісія.

Володимир Левченко

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Лаборант киснедобувної станції

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

оператор БПЛА військовослужбовець

від 20500 до 123000 грн

Харків, Харківська область

Лікар медичного пункту ДО В/Ч А4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Тракторист, машиніст екскаватора

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940