ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Руслан Хомчак: «Ці батальйонно-тактичні навчання показали, що ми готові ефективно реагувати на зовнішні загрози»

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Травня 2021, 19:17

На загальновійськовому полігоні міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів у Рівненській області відбуваються батальйонно-тактичні навчання однієї з механізованих бригад ЗС України. На навчаннях були присутні Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, командувачі видів, оперативних командувань, всі командири бригад Збройних Сил України, а також представники тренувальних місій Збройних Сил Канади, США, Великої Британії.

Мета заходу – показати нові форми та методи дій підрозділів різних родів військ, сил і видів, які застосовуються за єдиним замислом. Це – об’єднана підготовка, яка складається з міжвидової та міжродової складових. Участь у заняттях бере керівний склад військових частин, з’єднань та органів військового управління Збройних Сил, зокрема командири бойових бригад.

– Сьогоднішні навчання, які ми провели з керівним складом ЗС України, з командирами бригад та командувачами, показали, що ми здійснили чергові кроки вперед як у процесі управління підрозділами та військами, так і під час планування і зміни тактичних епізодів обстановки на полі бою, – повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак під час спілкування з представниками засобів масової інформації.

Безпосередньому відпрацюванню практичних дій підрозділів передував  етап планування, теоретичної та практичної частини роботи комплексної системи розвідки, дорозвідки, роботи засобів радіоелектронної боротьби. Відбулися навчання батальйонних тактичних груп (БТГр) з бойовою стрільбою у наступі, дії малих тактичних груп Сил спеціальних операцій, завдавання зосередженого ракетно-авіаційного удару тощо. Особлива увага приділялася комплексному застосуванню високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння.

– Збройні Сили України вже не перший рік навчаються за стандартами НАТО – це повсякденна діяльність наших військ під час навчань, де працюють тисячі стандартів країн Альянсу. Стандарти, продемонстровані сьогодні в дії, стосувалися як ухвалення рішень, так і тактичних дій, ураження цілей тощо. У заняттях взяли участь військовослужбовці країн-членів НАТО, з якими ми не тільки навчаємось, але й аналізуємо результати та підбиваємо підсумки, – акцентував Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Під час підготовки нинішніх занять був врахований досвід бойового застосування провідних армій світу, висновки з дій підрозділів РФ під час останніх навчань, а також досвід, набутий Збройними Силами України під час відбиття збройної агресії російської федерації. Усі ці дані були проаналізовані у Генеральному штабі ЗС України та сформовані відповідні рекомендації для командирів оперативно-тактичної ланки.

– Сьогодні максимально застосували те озброєння, яке ЗС України мають на озброєнні з метою покращення як вмінь та навичок командирів, штабів щодо управління цією зброєю, так і щодо ефективного застосування з метою максимального завдавання втрат противнику і збереження своїх військ, – наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Фото та відео авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам

Кластер підтримки Defense Tech розробок в Україні Brave1 оголошує про пошук рішень для протидії FPV та комерційним дронам.

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Начальник компресорної станції, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Офіцер групи запобігання та профілактики

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Помічник гранатометника

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Гранатометник стрілецької роти

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область