ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До кінця поточного року ВМС планують отримати перший дивізіонний комплект протикорабельного ракетного комплексу «Нептун»

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Травня 2021, 12:21

Наразі наявним бойовим комплектом Військово-Морські Сили спроможні успішно протидіяти висадці противника на морське узбережжя України. Про це сказав Командувач ВМС Збройних Сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни». За його словами, до оборони українського узбережжя можуть бути залучені підрозділи морської піхоти, берегової артилерії, комплект надводних сил прибережної дії та наявний склад морської авіації. 

— Водночас основними цілями застосування Військово-Морських Сил Збройних Сил України мають стати, на середньострокову перспективу, недопущення дій противника у ближній морській зоні, — зауважив Командувач. — Для цього нам необхідно розвивати вітчизняні Військово-Морські Сили як єдину цілісну систему.

Про принципи розвитку ВМС

Контрадмірал Олексій Неїжпапа вважає, що для досягнення необхідного рівня морської безпеки та з огляду на концептуальні погляди розвитку на середньострокову перспективу Військово-Морські Сили повинні набути спроможностей, що відповідатимуть таким підходам (принципам):

  • асиметричність дій проти противника, що переважає;
  • наявність ракетної зброї як головного чинника стримування на морі;
  • безперервна присутність у важливих (критичних) районах національних інтересів;
  • повна обізнаність про ситуацію на морі, зокрема у підводному просторі.

З метою реалізації зазначених підходів планується планомірно розвивати всі роди сил (військ) ВМС ЗС України, крім підводних сил, відродження яких планується після 2025 року. При цьому в період до 2025 року пріоритет розвитку надаватиметься надводним силам і береговим ракетно-артилерійським військам.

За словами Командувача ВМС ЗС України, пріоритетом для надводних сил є передусім розвиток ударних спроможностей (за рахунок будівництва ракетних катерів і корветів), протимінних спроможностей (за рахунок закупівлі протимінних кораблів і безпілотних протимінних комплексів) та спроможностей щодо присутності у визначених (критичних) районах моря (за рахунок отримання патрульних катерів).

Про комплекс «Нептун»

У 2020 році на озброєння ЗС України прийнято береговий протикорабельний ракетний комплекс «Нептун», розпочато підготовку особового складу на навчальному зразку. До кінця поточного року ВМС планують отримати перший дивізіонний комплект «Нептуна» та набути на ньому бойових спроможностей.

Надалі, до кінця 2025 року, планується створення ще двох дивізіонів, що завершить формування берегових ракетно-артилерійських військ Військово-Морських Сил. Це повинно стати чинником стримування можливої агресії проти України з морського напрямку як на Чорному, так і на Азовському морі.

Про безпілотники

— Цього року ми матимемо перший комплект безпілотного авіаційного комплексу «Ваугакіаг ТВ-2», який буде застосовуватися в інтересах сил в акваторіях Чорного та Азовського морів, — повідомив під час свого виступу контрадмірал Олексій Неїжпапа. — А на середньострокову перспективу плануємо прийняття на озброєння безпілотних морських протимінних комплексів. Надалі на довгострокову перспективу ми прагнемо широко впроваджувати інноваційні безпілотні технології у діяльність Військово-Морських Сил.

Про інфраструктуру

Командувач зазначив, що неможливо здійснити розвиток Військово-Морських Сил без належної інфраструктури, яка відповідатиме сучасним вимогам. Тому з урахуванням надходження корабельного складу заплановано розвиток системи всебічного забезпечення, зокрема розвиток системи базування.

— Ми плануємо мати сучасні енергетично незалежні військові містечка та пункти базування, що забезпечать належну підготовку сил до застосування та відновлення їхнього технічного стану, — повідомив контрадмірал Олексій Неїжпапа. — Крім того, перспективна система базування повинна мати можливість забезпечувати потреби як вітчизняного корабельного складу, так і кораблів країн-партнерів.

Підсумовуючи свій виступ, командувач вітчизняних ВМС зазначив, що реалізація вказаних напрямків розвитку дасть змогу наростити морські (оперативні, бойові) спроможності Військово-Морських Сил щодо недопущення дій противника в будь-яких районах у ближній морській зоні, здійснення ефективного контролю над прибережними водами й річками та захисту портів України.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Комплекс «Небо-У» контролював небо на 700 кілометрів в глиб України, допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які скидають КАБи на українське прикордоння.

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Стрілець – помічник гранатометника

від 20100 до 120000 грн

Бориспіль

Троїцький ТЦК та СП

Вогнеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Івано-Франківськ та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Військовий капелан, військовослужбовець

від 30000 до 35000 грн

Миколаїв

Військова частина А1688